Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi ' Palandöken ' oldu

Yerli ve yabancı turistlerin bu yıl ki gözdesi Palandöken Kayak Merkezi oldu. Dünyanın en iyi kayak merkezleri arasında 18. sırada olan kayak merkezi kapasitesinde barındırdığı sosyal merkezler ile her geçen yıl daha çok ilgi çekiyor

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi ' Palandöken ' oldu

Kış turizminin en sevilen adreslerinden birisi Palandöken Kayak Merkezi her yıl olduğu gibi bu yılda ilgi çekmeye devam ediyor. Dünyanın en iyi 18. kayak merkezi olan Palandöken kapasitesinde barındırdığı sosyal aktiviteleri ile kendisini ön plana çıkarmayı başarıyor.

DÜNYANIN EN UZUN VE EN DİK KAYAK PİSTİNE SAHİP

Mart ayı olmasına rağmen hala tüm pistleri kayağa ve aktivitelere açık olan Palandöken, aynı zamanda dünyanın en uzun ve en dik kayak pistlerine sahip önemli bir kayak merkezi olarak ifade ediliyor. Bu yıl sezonu diğer kayak merkezlerine göre daha erken açan ve yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği Palandöken Kayak Merkezi, sahip olduğu imkânlar ve alternatif etkinliklerle meraklılarının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Palandöken'deki pistler, toz kar özelliği sayesinde kayak sezonu boyunca mükemmel kalitede kar sunuyor. Toz kar, ince, hafif ve taze karın gevrek halini temsil ediyor. Bu kar yapısı kayakçılar için en iyi imkanları sağlayarak pürüzsüz bir yüzey sunuyor, bu da daha iyi bir kayma deneyimi anlamına geliyor. İnce kar tabakası, daha iyi manevra yapma ve hızlı kayma imkanı veriyor.

 

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi ' Palandöken ' oldu - Resim : 1

ÇIĞ RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN ÇIĞ ÖNLEME SİSTEMİ KULLANILIYOR

Palandöken'deki çığ riskini azaltmak için gelişmiş çığ önleme sistemleri kullanılıyor. Bu sistemler, ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için önleyici önlemler alıyor. Kayak sezonunu uzatmak ve kar kalitesini iyileştirmek için suni kar üretim sistemleri kullanılıyor. Sistem saatte 2 bin 600 metreküp kar üretme kapasitesine sahip. Bu sayede kayak şartları ve sezon süresi en iyi seviyede tutuluyor. Palandöken'deki pistler, gece kayağı yapmak isteyenler için 9,2 kilometre uzunluğunda aydınlatıldı. Bu durum ziyaretçilere günün her saatinde kayak yapma fırsatı sunuyor.

 

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi ' Palandöken ' oldu - Resim : 2