Yeryüzündeki cennet, 'Şangrila Gölü' eşsiz güzelliği ile görenleri mest ediyor

Pakistan'ın Gilgit-Baltistan bölgesine bağlı Skardu şehrinde bulunan Himalaya Dağları'nın eteklerinde yer alan ve masalsı bir güzelliğe sahip olan Şangrila Gölü, eşsiz güzelliği ve doğallığı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Yeryüzündeki cennet, 'Şangrila Gölü' eşsiz güzelliği ile görenleri mest ediyor

Pakistan'ın Gilgit-Baltistan bölgesine bağlı Skardu şehrinde Himalaya Dağları'nın eteklerinde bulunan Şangrila Gölü adeta saklı kalmış doğal bir güzellik. Bilinmezliğin ortasında eşsiz güzelliği ile gören herkesi kendisine hayran bırakan vahşi ve doğal güzellik ziyaretçilerini bekliyor. 

TURİSTLERİN EN ÇOK RAĞBET GÖSTERDİĞİ YERLERDEN BİRİSİ

8 bin metrenin üzerindeki K2, Nanga Parbat, Gasherbrum 1 ve 2'nin de bulunduğu bölgedeki dağlara tırmanmak isteyen dağcıların hareket noktalarından biri olan Skardu'ya 20 dakika uzaklıktaki Şangrila Gölü, turistlerin en çok rağbet ettiği mekanların arasında bulunuyor.

 

Yeryüzündeki cennet, 'Şangrila Gölü' eşsiz güzelliği ile görenleri mest ediyor - Resim : 1

''YERYÜZÜNDEKİ CENNET''

Bölge halkının "Lower Kachura" olarak da isimlendirdiği Şangrila Gölü ismini Tibetçe'de "yeryüzündeki cennet" anlamına gelen "Shangri-La" kelimesinden alıyor.

Gilgit-Baltistan bölgesine bağlı Skardu şehrinde Himalaya Dağları'nın eteklerindeki Şangrila Gölü, duru güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor.

 

Yeryüzündeki cennet, 'Şangrila Gölü' eşsiz güzelliği ile görenleri mest ediyor - Resim : 2