Yeşil zeytin için hasat başladı, kilosu 45 lira ile 75 TL arasında değişen yeşil zeytin üretici memnun ediyor

Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yeşil zeytin alımı başladı. Zeytin işçileri tarafından özenle toplanan yeşil zeytinler Burhaniye'de kurulan eleklerle ayrılıyor. Fiyatları 45 TL ile 75 TL arasında değişkenlik gösteren yeşil zeytinler fiyatlarıyla da üreticiyi memnun ediyor.

Yeşil zeytin için hasat başladı, kilosu 45 lira ile 75 TL arasında değişen yeşil zeytin üretici memnun ediyor

Denizli'nin Burhaniye ilçesinde başlayan zeytin alımı son hızla devam ediyor. Zeytin işçileri tarafından eleklerle ayrıştırılan yeşil zeytinlerin fiyatları değişkenlik gösteriyor. Fiyatlardan memnun olan üretici bu yıl verimin az olduğunu fakat fiyatlardan memnun olduklarını ifade etti. 

''ÇİFTÇİNİN MALI PARA YAPAR''

Burhaniye'de yeşil zeytin alımı başladı. Toplanan zeytinler yörede kurulan eleklerde sınıflandırılırken, fiyatı da 45 ila 75 lira arasında değişiyor. Fiyatların iyi olduğunu anlatan Metin Akantaş, "Fiyatlar iyi. Üretici para kazanır. Ürünü kendi işleyen, sonra yağını da kendi satan kazanır" dedi. Mustafa Tınaz da, "Bu sene zeytinyağı fiyatları çok güzel. Zeytin tane fiyatları da iyi. Para yapıyor. Üretici çok memnun. Yağlardan da şikayet yok. Çiftçinin malı para yapar" dedi.

Zeytin komisyoncusu Tekin Köse de, "Bölgemizde zeytin hasadı başladı. Fiyatlar güzel, fakat mahsul çok az. Üretici memnun. Fiyatlar şu anda güzel. İnşallah, yağ fiyatları da iyi olacak. Sezon çok kısa sürecek ama, fiyatlarımız iyi. Üretici memnun. İnşallah, para kazanacağız" dedi.

 

Yeşil zeytin için hasat başladı, kilosu 45 lira ile 75 TL arasında değişen yeşil zeytin üretici memnun ediyor - Resim : 1