Yevlah'taki kritik görüşme sona erdi! Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi açıklama geldi

Ermeni silahlı grupların silah bırakması sonrasında ateşkes sağlandı. Bugün Yevlah'ta gerçekleştirilen kritik görüşme sonrasında Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi açıklama geldi.

Yevlah'taki kritik görüşme sona erdi! Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi açıklama geldi

Azerbaycan ve Ermeni silahlı güçleri, Karabağ'daki operasyonlarda ateşkes sağladı. Bugün Yevlah'ta kritik bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşme sonrasında Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi açıklama yayınlandı. 

AZERBAYCAN'DAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

 Açıklamada, "Azerbaycan tarafı Ermeni temsilcilere entegrasyon planını sundu. Ermeni temsilciler insani yardım talebinde bulundu, Azerbaycan tarafı Karabağ'daki Ermenilere en kısa sürede insani yardım gönderileceği teminatını yaptı. Taraflar kısa süre içinde bir kez daha görüşecek" denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov dün yaptığı açıklama ile ateşkesi duyurmuştu. Eyvazov, Karabağ'daki Ermeni grupların silah bırakmayı kabul ettiğini ve bölgede ateşkesin sağlandığını söylemişti. 

Karabağ'daki Ermeni birlikler ile yasadışı Ermeni grupların silah bırakacağını, Azerbaycan topraklarından çekileceğini ve yasa dışı Ermeni silahlı grupların feshedileceğini ifade eden Eyvazov, bütün silah, mühimmat ve ağır araçların teslim edileceğini, belirtilen bu hususların Rus Barış Gücü ile koordineli yürütülmesinin sağlanacağını açıkladı.