Emeklinin zam hesabı! 405 lira artıya geçecekler

Yıl sonu yaklaşırken emekliler ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren zam dalgası bekleniyor. Yüzde 5.21 zam oranı yapılan tahminlerde öne çıkıyor. Böylelikle emeklilerin maaşlarına 405 liraya varan zam yapılacak. İşte detaylar...

Emeklinin zam hesabı! 405 lira artıya geçecekler

Yıl sonu yaklaşırken gözler gelecek yıl alınacak zamlı maaşlara çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak zammı bekleniyor.

Yılda iki kez maaşları zamlanan emeklilerin açıklanan enflasyon rakamlarına göre yüzde 5.21'e ulaşacağı tahmin ediliyor.

Zam oranı için ipuçları gelirken, kesin oran için geriye son 3 ay kaldı. Yeni zam oranı ile emeklilerin maaşlarına 405 liraya varan zam yapılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı enflasyon verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül'de yüzde 1.25 arttı. Böylece ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık döneminin verisi belli oldu.

Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 4.23 olarak gerçekleşti. 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.23 görünürken, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 3'lük zam oranı aşıldığı için fark çıktı.

Yüzde 5'lik Ocak artışına ek olarak 3 ayda yüzde 1.23 enflasyon farkı oluştu. Kesin oranlar için geriye üç veri kaldı. 15 milyonu aşkın memur ve emeklinin zam oranı Ekim, Kasım, Aralık enflasyonu eklenerek belli olacak.