Yılan uzmanının başına gelen korkunç olay dünyaya yayıldı. Ailesi korkudan acil olarak işi bırakıp kaçtı. Türkiye'de de var

Uganda'nın Merkez Bölgesi'nde bir kasaba Kayunga'da yılanları yakalayıp satan Abdallah Kalule, bir zehirli yılanın saldırısı sonucu korkunç bir şekilde hayatını kaybetti. Kalule'nin ailesi ise olaydan sonra yılan yakalama işini bırakarak başka işle uğraşmaya başladı. Kalule'yi ısıran engerek yılanlarının Türkiye'de de sıklıkla olduğu biliniyor.

Yılan uzmanının başına gelen korkunç olay dünyaya yayıldı. Ailesi korkudan acil olarak işi bırakıp kaçtı. Türkiye'de de var

Dünya genelindeki yılanların son dönemde daha agresif olmaya başladıklarına yönelik haberler geliyordu. Benzer bir haber ise Uganda'dan geldi. Kayunga'da yılanları yakalayıp satan Abdallah Kalule, bir zehirli yılanın saldırısı sonucu korkunç bir şekilde hayatını kaybetti. 

AİLECEK YILANLAR KONUSUNDA ÇOK BİLGİLİLER

Amcası Bay John Jjingo Salı günü yaptığı açıklamada, ailelerinin sürüngenleri yakalayıp satma konusunda uzun bir geçmişleri olmasına rağmen, Kalule'nin ölümünden sonra ticareti bırakmaya karar verdiklerini söyledi. 

BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞACAKLAR

John Jjingo, "Rahmetli Kalule, uzun süre bazıları onu öldürenden daha büyük olan yılanları yakalamıştı. Hayatımızı kaybetmemize neden olacak kadar riskli bir işe devam edemeyiz. Domates ve mısır yetiştirmek gibi diğer girişimlere odaklanacağız” dedi.

ENGEREK YILANI TARAFINDAN ISIRILDI, TÜRKİYE'DE DE VAR

Bulawula LC1 başkanı David Ssebalijjo'ya göre, 38 yaşındaki merhum, bir engerek tarafından ısırılmadan önce uzun süredir yılanların yakalanması ve özellikle geleneksel şifacılara satılmasıyla uğraşmıştı.

Türkiye'de de engerek yılanı en zehirli yılanlar arasında yer alıyor. Engereklerin ısırıklarının ciddi şekilde tehlikeli ve ölümcül olduğu biliniyor.