Yılanın fırladığı yer görenlerin aklını yerinden defalarca oynattı... Yaz geldi aman sizin de başınıza gelmesin

Bir kadın, geçtiğimiz günlerde öğleden sonra çarşaflarını değiştirmek üzere yatak odasına gitti. Yatağına göz attığında hayatının şokunu yaşayan kadın, yatağında yaklaşık iki metre boyunda dünyanın en zehirli yılanlarından birini buldu.

Yılanın fırladığı yer görenlerin aklını yerinden defalarca oynattı... Yaz geldi aman sizin de başınıza gelmesin

Avustralya'nın Queensland kentinde yaşayan bir kadın, yatak odasında karşılaştığı manzara sonrasında şoka girdi. Çünkü çarşaflarını değiştirmek isteyen kadın, yatağının içinde yaklaşık iki metrelik bir yılan buldu. Bulduğu yılan, dünyanın en zehirli yılanlarından biri olan doğu kahverengi yılanıydı.

YILAN AVCISINI BEKLEDİ

Zachery's Snake and Reptile Relocation'dan yılan avcısı Zachery Richards, Newsweek'e "Orayı gerçekten istemediğini söyledi ve odayı kapattı, kapının altına bir havlu koydu ve beni aradı" dedi.

Yılanın fırladığı yer görenlerin aklını yerinden defalarca oynattı... Yaz geldi aman sizin de başınıza gelmesin - Resim : 1

EN FAZLA ÖLÜME SEBEP OLAN YILAN

Doğu kahverengi yılanları, Avustralya'daki diğer tüm türlerden daha fazla yılan ısırığı ölümlerinden sorumludur. Melbourne Üniversitesi Avustralya Venom Araştırma Birimi'ne göre , dünyanın en zehirli ikinci zehrine sahiptir. Kurbanın kalbini, diyaframını ve ciğerlerini kapatarak boğulmalarına neden olan bir nörotoksin içerir. Genelde Avustralya'nın douğ ve güneyinde bulunduğu için Doğu kahverengi yılanı  ismini alırlar. Doğal yaşam alanları, ülkenin en kalabalık bölgelerinden bazılarıyla da örtüşüyor, bu nedenle onları insanların evlerinde bulmak alışılmadık bir durum değil.

Yılanın fırladığı yer görenlerin aklını yerinden defalarca oynattı... Yaz geldi aman sizin de başınıza gelmesin - Resim : 2

YATAKTA UYUYORDU

Olay, Queensland'de Gold Coast yakınlarındaki kırsal bir bölge olan Maroon'da meydana geldi. Richards olay yerine geldiğinde yılan hareket etmemişti. "Kapının altından havluyu çıkardım ve kapıyı açtım ve yatakta öylece uzanmış uyuyordu" dedi. "Onu rahatsız ettiğimde, yatağın altına kaydı." Yılan oldukça uysaldı, ancak Richards onu yakalamak için yatağı hareket ettirmeye geldiğinde "biraz huysuz" olduğunu söyledi. Richards, bu yılanın muhtemelen eve açık bir kapıdan girdiğini de sözlerine ekledi. "O gün oldukça sıcak bir gündü, bu yüzden muhtemelen sığınacak bir yer bulmak için içeri girmiştir." Richards, yılanı çantasına taktıktan sonra, insanlardan ve mülklerden uzakta, yakındaki bazı çalılıklara saldı.

Yılanın fırladığı yer görenlerin aklını yerinden defalarca oynattı... Yaz geldi aman sizin de başınıza gelmesin - Resim : 3

"YATAKLARINIZI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN"

Richards, olayı Facebook'ta paylaştığı ve insanları "yatağı dikkatlice kontrol etmeleri" konusunda uyardığı bir gönderide paylaştı. Gönderi, ilgili okuyuculardan yüzlerce yorum aldı. Bir kullanıcı "Bir daha asla uyumayacağım" yazarken, bir başkası "Yatağı yakardım" yazdı. Richards, kadının kapının altına bir havlu koyarak ve yardım çağırarak doğru şeyi yaptığını söyledi. "Bir yılan görürseniz, yavaşça geri çekilin, onu rahat bırakın, bir odaya hapsedin ve bir profesyonel çağırın" diye ekledi.