Yılanlar daha aktif, herkes dikkat etsin. Topraktan fırladı, 16 yaşındaki kızı öldürüp topraktaki yuvasına geri döndü

Yılanların, hava sıcaklarının etkisiyle çok daha aktif bir dönemde olduğu tüm dünyada biliniyor. Nepal'in batısında 16 yaşındaki bir genç kızın daha yılan saldırısı sonucunda öldüğü ortaya çıkınca herkes alarma geçti. Bölgedeki gelenek sebebiyle regl döneminde kulübede kalmaya zorlanan genç kız yılan sokması sonucunda hayatını kaybettiği belirlendi.

Yılanlar daha aktif, herkes dikkat etsin. Topraktan fırladı, 16 yaşındaki kızı öldürüp topraktaki yuvasına geri döndü

The Kathmandu Post'a göre, genç Salı günü Sudurpashchim eyaletinin Baitadi ilçesine bağlı Pancheshwar'daki ek binada uyurken bir yılan tarafından ısırıldı. Kırsal belediye başkan yardımcısı Bina Bhatt gazeteye verdiği demeçte, "Kız olay meydana geldiğinde adet döngüsü sırasında evinin dışında bir kulübede uyuyordu" dedi.

Yılanlar daha aktif, herkes dikkat etsin. Topraktan fırladı, 16 yaşındaki kızı öldürüp topraktaki yuvasına geri döndü - Resim : 1

ÖZEL DÖNEMLERİNDE BARAKADA KALMAYA ZORLANIYORLAR

Bazı Hindular, adet gören kızları ve kadınları saf olmayan ve dokunulmaz olarak görüyorlar ve chhaupadi olarak bilinen eski bir uygulama altında, regl oldukları sırada Nepal'in bazı bölgelerinde evlerinin dışındaki bir kulübede veya barakada kalmaya zorlanıyorlar.

Yılanlar daha aktif, herkes dikkat etsin. Topraktan fırladı, 16 yaşındaki kızı öldürüp topraktaki yuvasına geri döndü - Resim : 2

HALA DEVAM EDEN BİR GELENEK

Ağustos 2017'de Nepal hükümeti, kadınları regl döneminde ve doğumdan sonra topluluklarından sürgün eden asırlık geleneği yasaklayan bir yasa çıkardı. Bununla birlikte, üç aya kadar hapis ve/veya 3.000 Nepal rupisi (977 TL) para cezasına çarptırılmasına rağmen, uygulama hala birçok alanda devam eden bir gelenek olarak biliniyor.