Yılbaşı öncesi rekor talep! Kiralık ev kalmadı

Yılbaşında vatandaş, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını evinde geçirmek istemeyince İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'de oteller doldu, kiralık ev bulmak imkansızlaştı.

Yılbaşı öncesi rekor talep! Kiralık ev kalmadı

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlar şimdiden harekete geçti. Otel ve kiralık ev taleplerinde rekor artış geldi. Özellikle ailelerin tercih ettiği kısıtlamalı tatil için İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir gibi büyükşehirlerden taleplerin daha fazla olduğu belirtildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otellere rezervasyon yaptırmaya başladı. Rezervasyonların yüzde 60 olduğu ifade edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının aldığı kararla yüzde 60 doluluk oranına göre oteller yüzde yüz doldu.

"Kiralık ev kalmadı"
Günübirlik kiralık evlerin de Bodrum’da kalmadığı öğrenildi. Aileleriyle 4 günlük kısıtlamayı evlerinde geçirmek istemeyen birçok vatandaşın Bodrum’da ev kiraladığı öğrenildi. Haftalık kiralanan evlerin ise fiyatlarının yılbaşında 3 katına kadar çıktığı belirtildi.
Bodrum'da çalışan Turizmci Umut Türkeş, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle rezervasyonlarının arttığını belirtti.

Tedbirler nedeniyle kapasite yarıya düştü

Otellerin yüzde 50'sinin doldurulabileceğine dikkat çeken, Türkeş, “Bodrum’da açık olan sayılı otellerden biriyiz biz de. Yaklaşık 120 odamız var, bunun yüzde 60’ını doldurabiliyoruz. Şu anda yüzde 40’larda bir rezervasyon talebimiz var. Acente ve tur şirketleri üzerinde çok fazla talep yok ama bireysel olarak yoğun bir talep var. Yılbaşı dolayısıyla rezervasyonlarımız başladı. Yılbaşında 120 kişilik bir restoranımız var, restoranın da yüzde 50’sini doldurabiliyoruz” dedi.