Yılbaşında hava nasıl olacak? Kar yağacak mı? Meteoroloji merak edilen soruları yanıtladı

Cumartesi günü yeni yılı kutlamaya hazırlanırken, kar yağışının olup olmayacağı merak ediliyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yılbaşında havanın nasıl olacağını açıkladı.

Yılbaşında hava nasıl olacak? Kar yağacak mı? Meteoroloji merak edilen soruları yanıtladı

Yılbaşına az bir süre kalmışken, o gün ile özdeşleşen kar yağışının olup olmayacağı merak konusuydu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yılbaşında havanın nasıl olacağını açıkladı. Böyle "Yılbaşında İstanbul'a kar yağacak mı?" sorusu da yanıt buldu. İşte 31 Aralık Cumartesi gecesi ve 1 Ocak Pazar günü için yapılan hava durumu tahmini...

Sisli ve puslu bir yıla uyanacağız

Meteoroloji, 28 Aralık-2 Ocak arası günlerin hava durumu raporunu yayınladı.  Yılbaşında ve 2023 yılı ilk günlerinde ülkemizin yüksek basınç merkezinin etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Yüksek basıncın etkisiyle yurt genelinde parçalı bulutlu ve yağışsız bir havanın etkili olması, yurdun iç kesimleri başta olmak üzere gece ve sabah saatlerinin sisli ve puslu geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde 

Hava sıcaklığının; yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın yeni yılın ilk günlerinde yerel olmak üzere hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 gün sis var

Öte yandan 5 günlük haritalı hava tahmin raporuna göre İstanbul, Ankara ve İzmir gibi çok sayıda ilimizde yoğun sis bekleniyor.