Yıldırım: Verdiğiniz oylar iç edildi, çalındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Binali Yıldırım, Yeni Sahra 3’üncü Roman iftar programına katıldı. Yıldırım burada açıklamalarda bulundu.

Yıldırım: Verdiğiniz oylar iç edildi, çalındı

İBB adayı Binali Yıldırım, katıldığı iftar programında Adnan Menderes ve arkadaşlarını anarak, geçen 59 yıla karşın idam edilen Menderes ve arkadaşlarının milletin gönlünde yer alarak anıldığını, darbecilerin isimlerinin dahi hatırlanmadığını söyledi.

Romanlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın Yenisahra Romanlarına selamlarını getirdiğini de söyledi.

“Romanların Binali Abisi olacağım”

Roman, Kürt, Türk, Alevi, Sünni olarak insanları ayırmayan bir anlayıştan geldiklerini açıklayan Yıldırım, "23 Haziran'da sizin oylarınızla başkan seçildiğimde Romanların Binali Abisi olacağım. Sorunlarınızı çözeceğim. İmar, sağlık, ulaşım gibi sorunlarınızı çözmek bizim işimiz” dedi.

“Oylarınız iç edildi, çalındı”

Binali Yıldırm 23 haziran seçimlerine değinerek konuşmasına şöyle devam etti;

"Maalesef sizin verdiğiniz oylar iç edildi, çalındı. O anları ben yaşadım. Götürüp bana attığınız oy başkasına yazıldı. Sandığa giren oy başka, sandıktan çıkan oy başka. Dedim ki, ‘Bu yanlış, şu oyları yeniden sayalım. Böylece hak yerini bulsun ve yanlışlık düzeltilsin.’ CHP buna karşı çıktı. Niye karşı çıktı? Foyalar, kaybolan oylar, yanlışlar meydana çıkacaktı ve sonuç değişecekti. Sadece yüzde 10 sayıldı. Bizim aradaki fark yarıdan aşağı düştü. Geriye kalan yüzde 90 sayılsaydı seçimin sonucu değişip açık ara bizim lehimize olacaktı. Bunu bildikleri için şiddetle karşı çıktılar. Biz de sizlerin verdiği oya sahip çıkmak için YSK’ye müracaat ettik. YSK gerekli incelemeyi yaptı ve seçimlere şaibe, yolsuzluk karıştığına karar verdi"