Yılın ilk Kabine Toplantısı başladı! Emekliye ek zam için gözler kritik toplantıda: İşte masadaki konular

Yılın ilk Kabine Toplantısı başladı. Emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve terörle mücadele toplantının öncelikli gündem maddeleri olacak.

Yılın ilk Kabine Toplantısı başladı! Emekliye ek zam için gözler kritik toplantıda: İşte masadaki konular

Emekli aylığı, öğretmen ataması gibi konuların görüşülmesinin beklendiği Kabine Toplantısı başladı. Toplantıda ekonomideki son durum, emeklilere zam oranı ve terörle mücadele operasyonlarının değerlendirilmesi bekleniyor.

EMEKLİNİN GÖZÜ KULAĞI KABİNE TOPLANTISI’NDA

Emekliye ilave zam için yasal düzenleme gerekiyor. İlave zam düzenlemesinin, pazartesi günü Meclis’e sunulan torba kanun teklifine Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri esnasında eklenmesi bekleniyor. Teklifin Meclis’teki komisyon ve Genel Kurul süreçleri ile Cumhurbaşkanı’nın onay süreci dikkate alındığında emekli aylıklarına zammın yansıtılması için şubat ayı ağırlık kazanıyor. Bu durumda, ocak aylıklarını yüzde 37,5 zamlı olacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, şubat ayında da aylıkları ile birlikte ocak farkları ödenecek.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yurtiçi ve sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarındaki son durum da toplantıda ele alınacak. Terör saldırısının ardından İstanbul’da düzenlenen güvenlik zirvesi sonuçlarının Kabine üyeleri ile paylaşılması bekleniyor. İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve Kızıldeniz’de yaşanan gerilim ile ekonomik gelişmeler de toplantının diğer önemli konuları arasında. Bakan Şimşek enflasyonla mücadelede gelinen noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktaracak.