Yılın transferi resmen açıklandı! Genç yıldız 90 milyon euroya Manchester City’de!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, RB Leipzig'den Josko Gvardiol'u transfer ettiğini açıkladı. İngiliz ekibi 90 milyon euro bonservis ödeyeceği yıldız futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yılın transferi resmen açıklandı! Genç yıldız 90 milyon euroya Manchester City’de!

Yaz transfer döneminde Chelsea’den Mateo Kovacic’i kadrosuna katan İngiltere Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Manchester City, uzun süredir uğraş verdiği Josko Gvardiol’un transferinde mutlu sona ulaştı.

5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

İngiliz ekibi yaptığı açıklamayla Alman ekibi RB Leipzig'den Josko Gvardiol'u transfer ettiğini duyurdu. Açıklamada 21 yaşındaki stoperle 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Yılın transferi resmen açıklandı! Genç yıldız 90 milyon euroya Manchester City’de! - Resim : 1

"MANCHESTER CITY'YE KATILMAK ÇOK ÖZEL BİR ŞEY"

Resmi imzayı atmasının ardından açıklama yapan Gvardiol, "Her zaman bir gün İngiltere'de oynamayı hayal etmişimdir ve şimdi Manchester City'de bunu yapmak benim için gerçek bir onur. City'ye katılmak benim ve ailem için çok özel bir şey. Pep Guardiola ile çalışma şansına sahip olmak da harika olacak. Oyunumun futbolun en iyi koçu altında ilerleyeceğinden eminim” ifadelerini kullandı.

BONSERVİS BEDELİ BELLİ OLDU

Öte yandan İngiliz ekibinin yıldız futbolcu için 90 milyon euro bonservis ödeyecek.

Yılın transferi resmen açıklandı! Genç yıldız 90 milyon euroya Manchester City’de! - Resim : 2

GVARDIOL’UN KARİYERİ

Kovacic gibi, Gvardiol da üst düzey kariyerine şimdiye kadar üretilmiş en yetenekli Hırvat oyunculardan bazılarının üreme alanı olan Dinamo Zagreb'de başladı.

Gvardiol Hırvatistan’da geçirdiği iki sezon boyunca, iki Hırvat Ligi şampiyonluğu, bir Hırvatistan Kupası ve bir Hırvatistan Süper Kupası kazandı.

Gvardiol, 2021/22 ve 2022/23 sezonlarında Leipzig formasıyla çıktığı 87 maçta 5 gol attı ve iki DFB-Pokal kupası kazandı.

Hırvatistan için 21 kez forma giydi ve Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finallerini üçüncülükle tamamladı.