Yılın transferine hazır olun! Mbappe, Real Madrid yerine Arabistan’a gidiyor! Yeni takımına çok şaşıracaksınız

Fransız ekibi PSG ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Mbappe, kendisini transfer etmek isteyen Al Hilal takımıyla görüşmelere başladı. Suudi Arabistan ekibinin futbolcunun transferi için PSG’ye 300 milyon euro, futbolcuya da 400 milyon euro teklif etti.

Yılın transferine hazır olun! Mbappe, Real Madrid yerine Arabistan’a gidiyor! Yeni takımına çok şaşıracaksınız

Transfermarkt’a göre Haaland ile birlikte 180 milyon euroluk değeriyle dünyanın en pahalı futbolcusu olan Kylian Mbappe kariyerinde bir dönüm noktası yaşıyor. Fransız ekibi PSG’nin sözleşme uzatma teklifine yanaşmadığı için kadro dışı bırakılan futbolcunun geleceği belirsizliğini koruyor.

Yılın transferine hazır olun! Mbappe, Real Madrid yerine Arabistan’a gidiyor! Yeni takımına çok şaşıracaksınız - Resim : 1

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Real Madrid’e transfer olmak istediği söylenen futbolcuyu Suudi Arabistan ekibi Al Hilal kadrosuna katmak istiyor. İspanyol AS’ın haberine Mbappe ile Al Hilal arasında görüşmeler başlarken transferin önünde iki engel bulunuyor.

TRANSFERDE İKİ SENARYO VAR

Birincisi, Mbappe Al-Hilal ile sadece bir yıllık sözleşme istiyor, oysa kulüp ona iki sezonluk bir anlaşma teklif etmek istiyor. Mbappe bu şekilde gelecek yaz Real Madrid'e gitmenin önünü açmak istiyor.

İkinci olarak, Al-Hilal'in Mbappe'yi imzalamak için bonservis ücreti ve maaşını birleştirerek toplam 700 milyon Euro'yu taahhüt etmeye hazır olduğu belirtiliyor. PSG'nin 300 milyon avroluk bir anlaşma için bastırdığı ve bu paranın geri kalanının oyuncuya gideceği kaydedildi. Mbappe’nin temsilcileri ise futbolcunun transferinde PSG’nin 200 milyon euro, futbolcunun ise 500 milyon euro almasını istiyor.  

Yılın transferine hazır olun! Mbappe, Real Madrid yerine Arabistan’a gidiyor! Yeni takımına çok şaşıracaksınız - Resim : 2

REAL MADRİD, PSG İLE GÖRÜŞMEYE İSTEKSİZ

Mbappe için PSG ile görüşmeye isteksiz olduklarını söyleyen Real Madrid'in Al-Hilal görüşmeleri hakkında ne düşündüğü bilinmiyor.

Transfermarkt'a göre değeri 180 milyon euro olarak gösterilen Mbappe, geçen sezon PSG formasıyla çıktığı 43 maçta 41 gol attı, 10 asist yaptı.