Yıllardır izleniyordu… Dünyanın en büyük beyaz köpek balığının sinyal verdiği yer tedirgin etti: Hükümet hemen alarma geçti!

Uzmanların izlediği, Ironbound olarak bilinen beyaz köpek balığı Bahama’da tatil bölgesi yakınlarında tespit edilince turistler için acil bir uyarı verildi.

Yıllardır izleniyordu… Dünyanın en büyük beyaz köpek balığının sinyal verdiği yer tedirgin etti: Hükümet hemen alarma geçti!

Dünyanın en tehlikeli deniz canlılarından biri olan Ironbound olarak bilinen kötü şöhretli büyük beyaz bir köpek balığı, 2019 senesinden beri OCEARCH isimli araştırma grubu tarafından izleniyordu.

3.6 metre uzunluğundan büyük olan ve yaklaşık yarım ton (540 kg) olan beyaz köpek balığına bir elektrikli izleyici takılmıştı. Köpek balığından Mangrove Çayı yakınlarındaki sığ su bölgesindeki Little Bahama kıyısındaki Andros Adası yakınlarında sinyal geldi.

Yıllardır izleniyordu… Dünyanın en büyük beyaz köpek balığının sinyal verdiği yer tedirgin etti: Hükümet hemen alarma geçti! - Resim : 1

UYARI VERİLDİ

Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi'ne göre Bahamalar'daki yetkililer şimdi halkı New Providence sularında ve çevresinde, bitişik adalarda ve çaylarda son derece dikkatli olmaya çağırdı. Hükümet departmanı, tavsiyenin Haziran 2019'da yakınlarda meydana gelen ölümcül bir köpek balığı saldırısının ardından geldiğini söyledi.

Bir sözcü The Sun'a şunları söyledi:  "Bu yıl, daha geniş Bahama sularında tur operatörlerinin köpek balığı karşılaşmaları, balık temizleme ve yakın mesafede şnorkelli yüzme aktiviteleri yaptığı ölümcül olmayan saldırıların meydana geldiği birkaç olay bildirildi."

2019’DA ÇİP TAKILMIŞTI

Ironbound'un 2019'da çekilen fotoğrafları, canavarın bir OCEARCH araştırma teknesinin güvertesine çekildiğini gösteriyordu. Bilim adamları, yaratığı çeneleriyle metal bir çubuğa sıkıştırarak, ölçüm yaparken onu sabit tutmalarına izin verdi. Ayrıca canavarın yara bere içinde olduğunu ve kanlar içinde damladığını fark ettiler.

Yıllardır izleniyordu… Dünyanın en büyük beyaz köpek balığının sinyal verdiği yer tedirgin etti: Hükümet hemen alarma geçti! - Resim : 2

TEK BAŞINA HAREKET ETMİYOR

Ancak bu kez, Ironbound'un tek başına hareket etmeyebileceği anlaşılıyor. Maple'ın biraz daha az uğursuz adı verilen başka bir etiketli büyük beyaz köpek balığı da Ironbound'dan çok uzak olmayan bir yerde izlendi.

BÜYÜK BEYAZ KÖPEK BALIKLARINDAN BİRİ

Ironbound, ABD ve Kanada'nın doğu kıyılarında aşağı yukarı yüzen büyük beyazlardan biridir ve en son Ocak ayında yakınlardaki Florida kıyılarında görüldü. Hem Ironbound hem de Maple büyük olsa da, büyük beyaz köpekbalıkları daha da büyük olabilir ve bazılarının uzunluğu 20 fit kadar ulaşır.

Ortalama bir dişi büyük beyaz, 15-16 fit uzunluğundayken, erkekler genellikle biraz daha küçüktür ve ortalama 11-13 fittir.