Yılmaz Vural’dan tv100’e özel açıklamalar: Yetki karmaşası

Menemen FK teknik direktörü Yılmaz Vural, tv100’de yayınlanan Cansu Canan ile Özgür İfade programına bağlanarak futbolda yaşanan durumu değerlendirdi. Vural, Süper Kupa’da yaşanan olayları “Yetki karmaşası” şeklinde yorumladı.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa müsabakası iptal oldu. İki takımın Atatürk tişörtü ve pankartıyla sahaya çıkma isteğinin Suudi yetkililer tarafından reddedilmesi sonrasısı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Galatasaray ve Fenerbahçe yaptığı açıklamayla maçın ileri bir tarihte oynanacağını açıkladı. Olayın ardından Menemen FK teknik direktörü Yılmaz Vural, tv100’de yayınlanan Cansu Canan ile Özgür İfade programında açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’DE FUTBOL KİM İÇİN VAR?”

“Maç orada oynansa ne olur oynanmasa ne olur. Fenerbahçe ve Galatasaray oradan alacakları para ile mi borçlarını ödeyeceklerdi. O kadar önemli mi bu? Türkiye’de futbol kim için var? Türk seyredeni için değil mi? Allah aşkına kim gidecekti Arabistana? Sadece bir grup gidebilirdi. Çok küçük azınlık bir grup. Binlerce insan evinde oturtulup, evinde izlemek zorunda bırakılır mı? Futbol yalnızca futbol değildir diye defalarca konuşuyoruz.”

“YETKİ KARMAŞASI VAR”

“Bu nasıl yönetmek, nasıl hesapsızlık. Bakın burada yetki karmaşası var. Bu çözülmedikten sonra, bu delegasyon yapısı değişmekten sonra Türkiye Futbol Federasyonu bu yükleri yönetemez.”