YKS 2022 tercih tarihleri açıklandı! 2022 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

Beklenen açıklama geldi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya üzerinden 2022 YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Üniversite adayları merakla bu günü bekliyordu. 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih için bekleyişe girdi. 2022 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? Tüm detaylar haberimizde...

YKS 2022 tercih tarihleri açıklandı! 2022 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

ÖSYM'nin sok dakika açıklamasına göre YKS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercihlerin tarihine çevrildi. Halis Aygün'den sonuçlar sonrası açıklama geldi. Taban puanları, kontenjanlar ve başarı sıralamalarının açıklanmasının ardından milyonlarca aday tercihlerini gerçekleştirmiş olacak. 

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Twitter hesabı üzerinden merakla beklenen YKS sonuçları hakkında açıklama yaptı. Yaptığı açıklama da; "18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim." dedi.

YKS 2022 tercih tarihleri açıklandı! 2022 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? - Resim : 22022 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün yaptığı açıklamasında; "2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız." sözlerini kullandı.

YKS 2022 tercih tarihleri açıklandı! 2022 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? - Resim : 3Sosyal medya üzerinden YKS sonuçlarının açıklandığını duyuran Halis Aygün, YKS tercihleri hakkında yine sosyal medyadan bilgi verdi.

"2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır." dedi.

YKS SONUÇLARINA BU LİNK ÜZERİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.