Yoğun bakımda korkunç olay! Ataşehir'deki özel bir hastanede çekilen görüntüler kan dondurdu! 'Böbreğini alacağız!'

İstanbul'a bağlı Ataşehir ilçesinde bulunan bir özel hastanede çekilen görüntüler sosyal medyada olay oldu. Sağlık personelleri, yoğun bakımda tedavi altına olan yaşlı kadının yüzüne para atarak, yaptıkları gayri ahlaki konuşmalar ve 'böbreğini alacağız' sözleri kameraya yansıdı. Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından açıklamada bulundu. 

Olay, geçen yıl İstanbul Anadolu yakasındaki özel bir hastanede meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yoğun bakımda yatmakta olan yaşlı bir kadını hastane personelleri korkutarak üzerine para saçtı. Yaşanan o anlar ise personel tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Hastane personellerin yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki diyalog da pes dedirtti.

Yoğun bakımda korkunç olay! Ataşehir'deki özel bir hastanede çekilen görüntüler kan dondurdu! 'Böbreğini alacağız!' - Resim : 1

"Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun?"

Görüntülerde personellerin yaşlı kadını, "2 milyon dolar olarak bırakıyorum. Yarın 4 milyon olarak alacağım. Al paralar, paralar. Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı! Al hadi ameliyata başlıyoruz. Makası getir? Nermin senin ameliyat ediyorlar" diyerek korkuttukları ve üzerlerine para saçtıkları görüldü. Öte yandan hastaneden alınan ilk bilgilerde, olaya karışan 2 personelin iş akdine son verildiği, adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

Yoğun bakımda korkunç olay! Ataşehir'deki özel bir hastanede çekilen görüntüler kan dondurdu! 'Böbreğini alacağız!' - Resim : 2

Fahrettin Koca Twitter'dan cevap verdi!

Yaşanan korkunç olay yüzünden sosyal medya çalkanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da Twitter'dan konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Fahrettin Koca, "Bugün medyada paylaşılan, İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek." dedi.

Yoğun bakımda korkunç olay! Ataşehir'deki özel bir hastanede çekilen görüntüler kan dondurdu! 'Böbreğini alacağız!' - Resim : 3

 

Başsavcılıktan açıklama

Başsavcılık, konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “İçerenköy Bayındır Hastanesi'ndeki yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastanın yüzüne hastane görevlilerince para atılarak korkutulduğunu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösterir bir videonun sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde gündeme geldiği görülmekle, bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların sür'atle tespiti ve haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.