Yoğun kar ve tipiye yakalanan koyun sürüsü ve çoban dağda mahsur kaldı

Nisan ayında yaylalara çıkan yaylacılar ve koyun sürüleri kasım ayının gelmesi ile dönüş yoluna geçti. Erzincan'a bağlı Tercan ilçesinde bulunan yayladan köye dönen koyun sürüsü ve çoban kar ve tipiye hazırlıksız yakalandı.

Yoğun kar ve tipiye yakalanan koyun sürüsü ve çoban dağda mahsur kaldı

Nisan ayı ile yaylalara çıkan koyun sürüleri için dönüş çanları çalmaya başladı. Kasım ayının soğuğunu hissettirmesi ile beraber yaylalardan dönüş yoluna geçen koyun sürüleri ve yaylacılar akın akın köylere inmeye başladı. Erzincan'ın Tercan ilçesinde bulunan yayladan köye dönen koyun sürüsü geri dönüş yolunda yoğun kar ve tipe yakalandı. 

SÜRÜ KAR ALTINDA KAYBOLDU

Doğu Anadolu’ya beklenen kış erken geldi. İlkbaharda Erzincan’ın Tercan ilçesinden yaylalara çıkarılan koyun sürüsü kara yakalandı. Şavak aşiretinden Budak ailesine ait sürü, kar altında kaldı. Yağan kar çobanları şaşırtırken koyun sürüsünün kar altında geri dönüş yolculuğu devam etti.

''ANİDEN BASTIRAN KAR ÇOBANLARIMIZIN VE HAYVANLARIMIZIN YAYLADA MAHSUR KALMASINA NEDEN OLDU''

Sürü sahibi Yusuf Budak, "Aniden bastıran kar çobanlarımızın ve hayvanlarımızın yaylada mahsur kalmasına neden oldu. Hayvanlarımızı köye indirmek için çobanlarımıza yardım etmeye geldik. Kar 60 cm'yi buldu. Yıllar sonra böyle bir durumla karşı karşıya kaldık" dedi.

 

Yoğun kar ve tipiye yakalanan koyun sürüsü ve çoban dağda mahsur kaldı - Resim : 1