Yoğunluk yaşanan PTT şubeleri geçici olarak kapatılacak

Yoğunluk yaşanan PTT şubeleri geçici olarak kapatılacak. Sosyal yardım ödemeleri evlerde yapılacak. PTT dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçiler sosyal yardım ödemelerini evde yapacak.

Yoğunluk yaşanan PTT şubeleri geçici olarak kapatılacak

İstanbul PTT Bölge Başmüdürlüğü, sosyal yardımların, PTT dağıtıcıları tarafından İl Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle evlere yapılacağını bildirdi.  

Başmüdürlükten yapılan açıklamada, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerinde yaşanan yoğunluğun, çalışanların ve müşterilerin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla yarından itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinde ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı alındığı belirtildi.

İçiişleri Bakanlığı da yazılı açıklamada bulundu

Açıklamada, bu süreçte sosyal yardım ödemelerinin, PTT dağıtıcıları tarafından İl Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle birlikte evlere yapılacağı kaydedildi.

Kapatılmayan iş yerlerinde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetin 
durdurulabileceği aktarılan açıklamada, "Toplum sağlığımız için tedbirlerimizi artırmaya ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz." denildi. 

Dünya Saglık Örgütünce yüksek riskli pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dünyada birçok ülkede oldugu gibi ülkemizde salgının yayılmasının engellenmesi, vatandaşlarımız saglık güvenliklerini ve kamu düzenini korumak için sosyal hareketliligi ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu saglamak adına birçok tedbire başvurulmuştur.

Salgının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek için Sayın
Cumhurbaşkanımızın talimatı ile vatandaşlarımıza yönelik Ekonomik Istikrar Kalkanı Paketi
Destek Programı adı altında bir tedbir paketi yürürlüge konulmuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıgı koordinesinde 01.04.2020 tarihinden itibaren 81 il ve 923 ilçemizde uygulanmaya başlamıştır.

İlk etapta 2.111.000 haneye PTT aracılıgıyla 1.000 TL ödemenin 5 günlük bir takvimde yapılacagı belirtilmiştir.

Ancak yaşadıgımız dönemin özelligi kapsamında vatandaşlarımızın saglık güvenliklerini riske
atılmaması yönünde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine; Aile, Çalışma ve Sosyal
Hizmetler Bakanlıgımız, Içişleri Bakanlıgımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıgımızın (PTT) ortak degerlendirmeleri sonucunda; oluşacak yogunluk nedeniyle vatandaşlarımızın saglık güvenliğini riske atmamak için PTT şubelerinde bahsekonu ödemeler yapılmayacaktır.

Hak sahiplerine yapılacak sosyal yardım ödemeleri 03.04.2020 Cuma saat 10:00’dan itibaren
PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla kararlaştırılan 5 gün içinde kendi
ikametlerinde yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.