YÖK Başkanı Saraç'tan üniversiteye giriş sistemi için açıklama

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Üniversiteye giriş sistemi yenileme çalışmamız yok. MEB'den bize yeni modelle ilgili bir rapor ulaşmadı. Yeni modelin öngörülemeyen sonucuna göre hareket etmeyiz. Temel yeterlilik testi değişikliği için pedagojik ve bilimsel neden yok." dedi.

YÖK Başkanı Saraç'tan üniversiteye giriş sistemi için açıklama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin bir sistem değişikliğinin şu an gündemlerinde olmadığını bildirdi.

YÖK Başkanı Saraç, eğitim muhabirleriyle bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Mİlli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı yeni lise modeli nedeniyle YKS'de bir değişikliğin olup olmayacağı yönündeki tartışmalara değinen Saraç, "YKS'ye ilişkin bir sistem değişikliği gündemimizde yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığından kendilerine konuyla ilgili herhangi bir raporun ulaşmadığını ifade eden Saraç, "YKS'nin TYT oturumunda sayısal ve sözel okuryazarlığın sorgulandığı bir sistem getirdik. Bu sistem olumlu sonuçlar üretti." değerlendirmesinde bulundu.

"Üniversite giriş sistemlerinin gökten inmiş kurallar, kanunlar olmadığına" vurgu yapan Saraç, "Ama bunların gerekliliklerinin bilimsel olarak ispatlanması ve kamuoyunun da içine sinmesi lazım. Şu an sistem değişikliği gündemimizde yok. Bunun olması için herhangi bir sebep görmüyoruz." dedi.