Yol yapımı için toprağı kazan ekipler onu görünce donup kaldı! 100 küsür yıldır şehrin göbeğinde gizlenmiş

Yol yapım ekipleri rutin bir yol yenileme çalışması sırasında sıra dışı bir keşifte bulundu. 100 küsür yıl önceden kalma balıkçı teknesi şehrin göbeğinin altından çıktı. Yıllardır orada olduğunu kimse bilmiyordu.

Yol yapımı için toprağı kazan ekipler onu görünce donup kaldı! 100 küsür yıldır şehrin göbeğinde gizlenmiş

ABD'nin Florida şehrinin merkezinde bir yol inşaatı projesinde çalışan ekipler yer altında şaşırtıcı bir keşifte bulundu: 19. yüzyıldan kalma bir tekne.

Florida Ulaştırma Bakanlığı, ekiplerin King Street ve State Road A1A bölgesinde, St. Augustine şehir merkezindeki Aslanlar Köprüsü'nün dibinde bir drenaj iyileştirme projesi üzerinde çalıştıklarını ve bir miktar kereste bulduklarını söyledi. Kısa süre sonra kerestenin, yaklaşık 20 fit uzunluğunda, iyi korunmuş ahşap bir geminin parçası olduğunu keşfettiler. Teknenin 19. yüzyıldan kaldığı belirlendi.

Yol yapımı için toprağı kazan ekipler onu görünce donup kaldı! 100 küsür yıldır şehrin göbeğinde gizlenmiş - Resim : 1

"BALIKÇILIK İÇİN KULLANILMIŞ OLABİLİR"

Güneydoğu Arkeolojik Araştırma veya SEARCH ile, projenin başlamasından önce tarihi keşiflerin ele alınması için sözleşme yapılmıştı. SEARCH şu anda, SEARCH Başkan Yardımcısı James Delgado'nun First Coast News'e "yerel olarak inşa edilmiş, büyük olasılıkla balıkçılıkta veya genel taşıma ticaretinde kullanılan bir teknenin özelliklerine sahip olduğunu" söylediği tekneyi mezardan çıkarmaya çalışıyor .

Delgado, ekibin bölgede eski bir deri ayakkabı da dahil olmak üzere başka nesneler de bulduğunu söyledi. Delgado, "Eski seramik kapların, şişelerin, paslı demir parçalarının yanı sıra, muhtemelen birisinin akşam yemeğinde yediği pirzolalara ait kemik parçaları gördük. Tabağı suya kazımış olabilirler" dedi.