Yoldan geçen kadının saçı göründüğü için tokat attı! Motoruna binip gitmek isterken sonuç beklediği gibi olmadı...

Yolda gördüğü kadına tokat atıp yoluna devam eden adama çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. O anlar vatandaşların kameralarına yansıdı.

Geçtiğimiz günlerde tüm dünyayı sallayan bir kadın cinayeti yaşandı.13 Eylül günü 22 yaşındaki Mahsa Amini, Tahran'daki metro istasyonunda, kadınların saçlarını ve kollarını tamamen örtmesini gerektiren ahlak yasalarını çiğnemekle suçlanarak tutuklandı.

"Kıyafet kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından 22 yaşındaki Mahsa Amini hayatını kaybetti. İran'da protestolar devam ediyor.

Yaşanan olayın ardından İran'da sular durulmuyor. Sokakta yürüyen başörtülü kadına tanımadı kişi tarafından şiddet uygulandı. İddiaya göre; yoldan geçen adam, başörtülü kadının saçlarının göründüğünü farkediyor ve yol ortasında tanımadığı kadına tokat atıyor. Bir vatandaşın kamerasına yansıyan görüntüler olayın her ayrıntısını gösteriyor.

Kadına tokat attıktan sonra motosikletine binip gitmek için hareket eden adam beklenmediği bir tepkiyle karşılaşıyor. Kadının çığlıklarını duyan vatandaşlar, motosiklete binmek üzere olan adamın çevresini sarıyor. Ve kalabalıkta arbede yaşanıyor.

Kameralara yansıyan bir diğer detay ise çevredekilerin ıslık ve alkışla olaya eşlik etmeleri oldu.