Yolda ilerlerken yerde bulut gören sürücü neye uğradığını şaşırdı. Hemen kaydedip dünyaya göstermek istedi

Yolda ilerlerken yerde bulut gören sürücü neye uğradığını şaşırdı. Daha önce hiçbir bulutu yeryüzüne bu kadar yakın görmemiş olan sürücü, o nadir anı hemen cep telefonu kamerasıyla kaydedip tüm dünyaya göstermek istedi. Görüntüleri, kimileri şaşkınlıkla izlerken bazı kullanıcılar bu durumu bilimse olarak açıkladı.

Yolda ilerlediği sırada yol kenarında yerde bir bulut gören sürücü, başta neye uğradığını şaşırdı. Daha önce bir olaya şahit olmayan sürücü, aracını kenara çekti ve cep telefonunu çıkarıp bu nadir anı, cep telefonu kamerasıyla kayda alıp dünya ile paylaştı. Kullanıcıları şaşkına çeviren görüntüleri izleyen kullanıcılardan bazıları ise bu durumun bilimsel olarak açıklamasını paylaştı. 

Yolda ilerlerken yerde bulut gören sürücü neye uğradığını şaşırdı. Hemen kaydedip dünyaya göstermek istedi - Resim : 1

UÇMAKTAN YORULAN BULUTLAR

Bulutlar, su buharının yoğunlaşmasıyla oluşan, havada asılı duran su kütleleridir. Bulutların oluşumu ve hareketi, hava sıcaklığı, nem oranı ve rüzgar gibi faktörlere bağlıdır. Uçmaktan yorulan bulutlar, genellikle, hava sıcaklığının düşük olduğu ve rüzgarın az olduğu durumlarda görülür. Bu durumlarda, bulutlar, havada asılı kalmak için yeterli enerjiye sahip olmayabilirler. Bu nedenle, yere doğru inmeye başlarlar. Uçmaktan yorulan bulutlar, genellikle, küçük ve yuvarlak bir şekle sahiptirler. Yerde indikten sonra, genellikle, eriyerek kaybolurlar.