Site sakinleri isyanda: Zenginiz ama keriz değiliz

Son dönem kiralarla yarışan aidatlarda sitelerin idari yapılarının da etkisinin olduğu ortaya çıktı. İstanbul bir sitede yöneticinin 75 bin lira maaş alması vatandaşları isyan ettirdi.

Site sakinleri isyanda: Zenginiz ama keriz değiliz

İstanbul Acıbadem’deki bir sitenin müdürünün maaşının 75 bin TL’yi bulması site sakinlerini isyan ettirdi. Akasya Toplu Yapı Sitesi’nin yönetimi son bütçe görüşmelerinde, aylık olarak hizmet şirketine ödenen 55 bin TL’nin 95 bin TL’ye çıkarılmasına karar verdi.

23 Ocak tarihli toplantıda yönetime bağlı işletme müdürü olarak görev yapan Tuba P.’nin maaşı net 40 bin-brüt tahmini 75.5 bin TL, yardımcısı Ebru Ç.’nin maaşı ise net 22 bin-brüt tahmini 36 bin TL olarak belirlendi. Ancak blok temsilcileri, yapılması planlanan bu fahiş zammı reddetti. 27 blok temsilcisinin katıldığı oylamada, bazı temsilciler toplantıyı terk etti.

Site sakini de olan MYK (Merkez Yönetim Kurulu) Başkanı Özcan Ç.’nin onayıyla, oylamada reddedilmesine rağmen zamların kabul edildiği ortaya çıktı. Ertelenen toplantının WhatsApp üzerinden vekâlet toplanarak gerçekleştirildiği, bütçede görüşülmeyen konuların dahi burada kabul edilmiş olduğu belirtildi. Oldubittiye getirilen kararları gören site sakinleri ise yaşananlara isyan etti. Konuyla ilgili MYK’ya itiraz eden temsilciler kurulu, ilk iş olarak üyelere ihtar çekti. Site sakinleri, sosyal medya üzerinden de yönetimi topa tuttu.

AİDATA YÜZDE 120 ZAM

Bu arada, 4 milyon TL’lik bütçe açığı ile beraber aidatlara yıllık yüzde 120 zam yapıldığı, 120 metrekarelik bir ev için aylık toplam giderin 4 bin TL’den yaklaşık 7 bin TL’ye çıktığı iddia edildi. Hürriyet’e konuşan ve adını açıklamak istemeyen site sakinleri duruma isyan etti. Sitede oturanlar, yönetimin düpedüz kural tanımazlık ve vandallık yaptığını, temsilciler kurulunun itirazlarına rağmen bütçe planını onayladığını söyledi: “Burada nasılsa zenginler oturuyor algısıyla yapılan fahiş zamlar normalleştiriliyor. Tamam biz belki zengin olabiliriz ama keriz değiliz. Bu yapılanlar tamamen hakka da hukuka da aykırı.”

MÜDÜR İDDİALARI REDDETTİ

Hürriyet’in ulaştığı iddiaların merkezindeki Site müdürü Tuba P. ise hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Suçlamalara ilişkin yasal itirazda bulunacağını da kaydetti. Avukatı Ümran Kalfa da, “Müvekklim sosyal medyada yazıldığı gibi 75 bin ya da 40 bin TL gibi bir Maaş almıyor. Ancak ne kadar maaş aldığını ne yazık ki sizinle paylaşamam” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet