Yorum yapmaktan kaçındılar! Dünya futbolunun tek gündemi oldu! FIFA’dan Avrupa Süper Ligi açıklaması!

FIFA, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili verdiği karara ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu karar hakkında yorum yapılmazken kararın UEFA, diğer konfederasyonlar ve üye derneklerle koordineli olarak analiz edileceği kaydedildi.

Yorum yapmaktan kaçındılar! Dünya futbolunun tek gündemi oldu! FIFA’dan Avrupa Süper Ligi açıklaması!

Spor dünyası, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili verdiği kararı konuşuyor. Söz konusu kararda, “Alternatif müsabakalara katılan kulüplere ne UEFA ne de FIFA yaptırım uygulayamaz” denildi. Divan, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını karşı rekabet yasasına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı hareket ettiğine hükmetmişti.

Yorum yapmaktan kaçındılar! Dünya futbolunun tek gündemi oldu! FIFA’dan Avrupa Süper Ligi açıklaması! - Resim : 1

FIFA AÇIKLAMA YAPTI

Kararın ardından bir süredir konuşulmayan Avrupa Süper Ligi projesi yeniden gündeme geldi.

Bu konuda Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada "FIFA, daha fazla yorum yapmadan önce kararı; UEFA, diğer konfederasyonlar ve üye derneklerle koordineli olarak analiz edecek. FIFA, tüzüğüne uygun olarak, sportif liyakatla desteklenen piramit yapısı ve rekabetçi denge ve mali dayanışma ilkeleri de dahil olmak üzere, sporun kendine özgü doğasına sıkı sıkıya inanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri 19 Nisan 2021'de Avrupa Süper Ligi girişimini başlattıklarını açıklamıştı.