YouTube Premium'un Türkiye'deki tüm paketlerine zam geldi!

Platformu reklamsız, çevrimdışı ve arka planda kullanmaya olanak sağlayan YouTube Premium servisinin Türkiye'deki tüm paketlerine zam geldi.

YouTube Premium'un Türkiye'deki tüm paketlerine zam geldi!

YouTube Red'in yerini YouTube Premium ve YouTube Music servislerinin aldığını 2018 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. YouTube ve YouTube Music platformlarını reklamsız, çevrimdışı ve arka planda kullanmanıza imkan tanıyan YouTube Premium servisinin fiyatlarına zam geldi.  

YouTube Premium ve YouTube Music servisleri 2018 yılında YouTube Red'in yerini almıştı. Platformun sunduğu bu servis, YouTube'u reklamsız, çevrimdışı ve arka planda kullanmayı sağlıyor. Youtube Premium servisi aynı zamanda, öğrenci, bireysel ve aile olmak üzere kullanıcılarına 3 paket seçeneği sunuyor. 

YouTube tarafından paylaşılan son bilgilere göre YouTube Premium servisinin hem öğrenci hem bireysel hem de aile paketlerine zam yapıldı. En uygun paket konumunda bulunan öğrenci paketinin aylık ücreti 19,49 TL oldu. Zamdan önce öğrenci paketinin aylık ücreti sadece 9,99 TL'ydi.

YouTube, Türkiye'de YouTube Premium paketlerinin tamamına zam geldiğini açıkladı. En uygun fiyatlı abonelik ücreti olan öğrenci paketi, 9,99 TL'den 19,99 TL'ye, bireysel paket 16,99TL'den 29,99TL'ye, aile paketi ise zam sonrası 25,99 TL'den 59,99TL'ye çıkmış oldu.

YouTube Premium'un bireysel seçeneğinin yıllık ücreti ise 299 TL olarak açıklandı. Paylaşılan bu haberi sonrası zam 21 Kasım 2022 tarihinden itibaren kullanıcıların faturalarına yansıyacak.

Paylaşılan bu zam haberi sadece Türkiye için geçerli değil. YouTube, Premium servisinin aile paketine yurt dışında da zam yapıldığı açıklandı. YouTube tarafından aktarılan bilgiye göre YouTube Premium aile planı ABD'deki kullanıcılar için de zamlandı.

ABD'de açıklanan zamların öğrenci ve bireysel paketlerinde olmadığı, sadece aile planı için olduğu açıklandı. Aile planı bugüne dek, 17,99 dolar iken 22,99 dolara yükseldi.