Yozgat'ta dondurucu soğuklar etkili oldu, termometreler eksi 10 dereceyi gördü

Yozgat'ta adeta Sibirya soğukları etkili oluyor tüm kenti etkisi altına alan dondurucu soğuk adeta Yozgat'a buz kestirdi. İl genelinde etkili olan kar yağışı sonrası kent beyaz örtü altına girerken termometreler sıfırın altında 10 dereceyi kadar gösterdi.

Yozgat'ta dondurucu soğuklar etkili oldu, termometreler eksi 10 dereceyi gördü

Sibirya soğuklarının etkisi altına giren yozgat'ta termometreler sıfırın altında 10 dereceyi gösterdi. Dondurucu soğukların etkili olduğu kentte Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı Milli Parkında bulunan gölet kısmen buz tuttu.

CEVDET DÜNDAR GÖLETİ DONDU

Türkiye’nin en soğuk illeri arasında yer alan Yozgat’ta soğuk hava etkili oluyor. Kentte hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken gece saatlerinde termometreler eksi 10 dereceyi gösterdi. Yozgat Çamlığı Milli Parkında bulunan Cevdet Dündar Göleti’nin yüzeyi kısmen donarken dağlardan sızan suyun donması sonucu ise dev buz kütleleri oluştu.

Bazı sürücüler de araç camlarını karton ile buzdan korumaya çalıştı.

Yozgat'ta dondurucu soğuklar etkili oldu, termometreler eksi 10 dereceyi gördü - Resim : 1

 

HAVA SICAKLIĞI HIZLA DÜŞÜYOR

Yozgat’ta son iki gündür soğuk havanın etkisini artırdığını söyleyen Erdoğan Budak, “Yozgat’ta hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düştü. Dağlardan sızan sular buz kütleleri oluşturdu ben de bunları fotoğraflamaya geldim. Şu an beklediğimiz karın yağmasını bekliyoruz” dedi.

İstanbul’dan misafir olarak geldiğini belirten Muhammed Salih Uzun da, “Yozgat Çamlığında bulunan gölet buz tutmuş, çok güzel bir görüntü. Abant Gölünü aratmıyor. Babamla gezmeye geldik, çay içtik. Hava sıcaklığı eksi 10 derece. Gölün manzarası eşliğinde ortamın tadını çıkardık” şeklinde konuştu.