Yozgat'ta Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde "oksijen tüpü patlaması" tatbikatı gerçekleştirildi

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde, 14 kurumdan 350 personelin katılımı ile Yozgat’ta "oksijen tüpü patlaması" tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçekleri aratmayan tatbikat büyük ilgi ile karşılandı.

"Oksijen tüpü patlaması" tatbikatı Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirildi. Senaryodaki patlama nedeniyle hastanenin zemin katında yangın çıktı. Üst katlarda insanlar mahsur kalırken hastanedeki laboratuvar hasar gördü. Oksijen tüpünün patlamasıyla birlikte çevreye kötü koku yayılarak hastaları etkiledi. İhbar üzerine olay yerine emniyet, jandarma, 112 sağlık ekipleri, AFAD, UMKE, itfaiye ekipleri sevk edildi.

Emniyet ve jandarma ekipleri sıkı güvenlik tedbirleri alırken sağlık ekipleri de yaralılara müdahale etti. AFAD ekipleri ise bölgede gaz sızıntısı kontrolü yaptı.
Bina içinde mahsur kalan yaralıların yakınları panikle hastaneye girmeye çalıştı. Emniyet ekipleri de güçlükle hasta yakınlarına müdahale ederek hastaneden uzaklaştırdı. Gerçeği aratmayan tatbikat ilgi ile izlendi.

"GERÇEĞİ ARATMAYAN BİR TATBİKAT OLDU"
Tatbikat sonrası Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, tatbikata katılan kurum personellerini tebrik etti. Vali Özkan, tatbikatın gerçeği aratmadığını ve her zaman bu tür olaylara hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti. İl AFAD Müdürlüğü koordinesinde yürütülen tatbikata 14 kurumdan 350 personelin katıldığını da söyleyen Özkan, “Tatbikat, Yozgat Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Senaryo gereği, oksijen tüpünün patlaması sonrası arama ve kurtarma tatbikatını icra ettik. Gerçeği aratmayan bir tatbikat oldu. Rabbim gerçeğini göstermesin ama hazır olmak, hazırlanmak da bizlerin görevi" şeklinde konuştu.