Nerede oy kullanacağım? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Seçmen liste kontrolu askıya çıktı mı? TC ile seçmen sorgulama ekranı!

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği seçim takvimi işliyor. Türkiye, sandık başına gidiyor. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için vatandaşların nerede oy kullanacakları belli oldu. Peki, Nerede oy kullanacağım? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Seçmen liste kontrolu askıya çıktı mı? e-Devlet oy kullanma yeri öğrenme ekranı!

Nerede oy kullanacağım? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Seçmen liste kontrolu askıya çıktı mı? TC ile seçmen sorgulama ekranı!

Milyonlar sandık başına gidiyor. Türkiye için 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri süreç başladı. Partiler ve adaylar hazırlıklarına hızla sürdürürken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimi de madde madde ilerliyor. Vatandaşların nerede oy kullanacakları belli oldu. Askıya çıkarılan seçmen listeleri “Seçmen Sorgulama Uygulaması” ile sorgulanabiliyor.

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen kaydı sorgulamak isteyenler hem YSK hem de e-Devlet üzerinden kayıtlara ulaşabilecek. Seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgisini görüntüleyebilecek.

Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor. Seçmen kaydı sorgulama e-Devlet Kapısı üzerinden de yapılabiliyor. Sorgulama yapabilmek için arama çubuğuna Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazmak yeterli oluyor.

YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı için tıklayın

e-Devlet seçmen kaydı sorgulama için tıklayın

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI MI?

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvime göre muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ait askı listeleri güncellenmek için bugün 08.00 itibariyle ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itiraz süreci başlayacak.