Yüksek yargıda ‘yetki’ tartışması! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruları yanıtladı: Görüş farkı hukuk zemininde tartışılır çözülür

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM-Yargıtay polemiği ile ilgi açıklamada bulundu. Bakan Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yargıtay ve AYM arasında görüş farklılıkları var. Görüş farklılıklarını başka noktaya çekmeye gerek yok” dedi.

Yüksek yargıda ‘yetki’ tartışması! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruları yanıtladı: Görüş farkı hukuk zemininde tartışılır çözülür

Yargıda 'yetki' tartışmasıan ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Tunç, "Görüş farkından yola çıkarak olayı farklı yerlere çekmenin mantığı yok. Özgür Özel ile ben askeri aynı yerde yaptık, o yüzden kendisini çok iyi tanıyorum. Cumhurbaşkanına söyledikleri doğru değil" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Yargıtay ve AVM konusunda görüş farklılıkları var. Bir anayasa ihlali vardır. Bir görüş farkı var burada konuyu farklı noktalara çekmenin gereği yok. Özgür Bey heyecanla sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Burada herhangi bir darbe söz konusu değil bu millet darbenin çok iyi olduğunu biliyor.

Bu millet Yassıada zihniyetini hiç unutmamıştır. 15 Temmuz'a kimin kontrollü darbe dediğini de iyi biliyor bu millet. Konuyu oraya buraya çekmenin anlamı yok. İki mahkeme arasındaki görüş farkını TBMM çözer. İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var. AYM'de bir reforma ihtiyaç var, başvurular birikti.