Yüksekova’da gecenin bir yarısı boz ayı ortaya çıktı. Aracı görünce dağlık alana kaçtı

Yaz sıcaklarında yurdun belirli bölgelerinde dolaşan boz ayılardan biri bu defa Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görüldü. Gece yarısı ortaya çıkan boz ayı yoldan geçen gezgin arkadaşlar tarafından kayıt altına alındı. Ayı aracı fark edince dağlık alana doğru kaçtı.

Yüksekova’da gecenin bir yarısı boz ayı ortaya çıktı.  Aracı görünce dağlık alana kaçtı

Yurdun belirli bölgelerinde ortaya çıkan ayılar bu defa Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köyleri gezen gezgin arkadaşlar, tarafından görüldü.

 Yüksekova’da gecenin bir yarısı boz ayı ortaya çıktı.  Aracı görünce dağlık alana kaçtı - Resim : 1

Ümit Bartın ve arkadaşı araçları ile köy gezilerinden döndükleri sırada yolda boz ayıyla karşılaştı. Ayının aracı fark ederek dağlık alana kaçması ise cep telefonuyla görüntülendi. Arkadaşı Şiyar Şanlıtürk ile ilçeye bağlı Aşağıgüveç köyünde ilerlerken bir karartı gördüklerini ve yaklaştıklarında ise bunun ayı olduğunu fark ettiklerini söyleyerek, “O heyecanla hemen telefona sarılarak ve ayı yolun kenarına kaçmaya başladı.

Yüksekova’da gecenin bir yarısı boz ayı ortaya çıktı.  Aracı görünce dağlık alana kaçtı - Resim : 2

“TEDBİRLİ OLUNMALI”

Tepeye tırmanmaya çalışırken bir anda ayağının kaydığını ve çok heyecanlı anların yaşandığına şahit olduk. Doğrusu çok keyifli, aynı zamanda macera dolu anlardı. Merkeze yakın olan böyle bir yerde ne olursa olsun insanlarımızın bu gibi vahşi hayvanlara karşı tedbirli olmaları en güzeli olur” dedi.

Yüksekova’da gecenin bir yarısı boz ayı ortaya çıktı.  Aracı görünce dağlık alana kaçtı - Resim : 3