Yükseldi! Merkez Bankası'ndan konut fiyatları açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Hedonik Konut Fiyat Endeksi Ekim 2020 raporuna göre konutta reel getiri devam etti.

Yükseldi! Merkez Bankası'ndan konut fiyatları açıklaması

Merkez Bankası konut fiyat endeksi raporunu açıkladı. Rapora göre 2020 yılı Ekim ayında Eylül ayına oranla yüzde 2,2 oranında artış gösterdi. 2019 yılının Ekim ayına oranla ise yaşanan artış yıllık bazda nominal olarak yüzde 29,2 oranında ve reel olarak ise yüzde 15,5 arttı.

En yüksek yıllık değişim gösteren iller Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta, Kilis, Adıyaman ve Gaziantep olarak öne çıkarken en düşük yıllık değişim gösteren iller ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon, Erzurum, Erzincan ve Bayburt oldu. 

 Üç büyük şehirde konut fiyatları ne kadar?

Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 713,50 liraları bulurken, İstanbul'da ortalama konut metrekare satış fiyatı 6 bin 192,60 TL, Ankara'da 2 bin 810,30 TL ve İzmir'de ise 4 bin 253,20 TL seviyesine yükseldi. 3 büyük şehirde konut fiyatlarına en fazla zam ise yüzde 29,1 oranında konut fiyatlarına zam gelen İzmir oldu.