Yunan basını depremi böyle gördü! "Yunanlar ve Türkler harabelerde tek yumruk"

Dünya basını, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depreme yönelik gelişmeleri okuyucularıyla paylaşmaya devam ediyor. Dün "Hepimiz Türküz" karikatürüyle okuyucularının karşısına çıkan Yunan basını bu kez, "Yunanlar ve Türkler harabelerde tek yumruk" ifadeleriyle manşetlerini süsledi. İşte dünya manşetlerinde Türkiye'deki deprem...

Yunan basını depremi böyle gördü! "Yunanlar ve Türkler harabelerde tek yumruk"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler tüm dünyanın gündeminde yer almayı sürdürüyor. Depremdeki gelişmeleri anbean takip eden dünya basını gelişmeleri manşetlerine taşıyarak okuyucularına servis ediyor. Dün "Hepimiz Türküz" karikatürüyle okuyucularının karşısına çıkan Yunan basını bu kez attığı manşetle okuyucuları duygulandırdı.

Yunan In.gr 'Yunanlar ve Türkler harabelerde tek yumruk' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde 'Yunan ve Türk kurtarıcılar yumruk gibi enkazda hayat kurtarmaya çalışıyor' denildi.

Kathimerini gazetesi 'Umutlar tükeniyor, umutsuzluk büyüyor' başlıklı haberinde 'harabeler arasında sıkışıp kalan insanlar için umutsuzluk artıyor' denildi.

FATMA'YI KURTARDI GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Komşu basını Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi (EMAK) üyesi Konstantinos Nikas'ın hikayesini öne çıkardı.

Nikas, küçük Fatma’yı enkaz altından çıkardıktan sonra göz yaşlarına hakim olamamıştı. Konstantinos Nikas’ın babasının da 1995’te Yunanistan’ı vuran 6.1’lik depremde bir çocuğu kurtardığı ortaya çıktı.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu kadar büyük felaketlere hazırlanmak imkansız' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan BBC haberinde ailesinden Haber alamadıktan sonra 1000 kilometre yol kat eden Tıp öğrencisi Aylin Pulat'ın yaşadıklarına da yer verdi.

Ailesinin hayatta olup olmadıklarını öğrenmek için Muğla'dan hareket eden Pulat, dört saatlik bir otobüs yolculuğu, iki saatlik bir uçuşa ve iki saatten fazla bir araba yolculuğunun ardından Adıyaman'a ulaştı.

İngiliz yayın kuruluşu, Pulat'ın kardeşlerinin ve ebeveynlerinin hayatta olduğunu ancak 20 akrabalarını kaybettiklerini yazdı.

 

Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğu bilgisini okurları ile paylaşan Time, Türkiye ve Suriye'deki ölüm sayısının daha da artabileceğini yazdı.

ABD merkezli CNN International haberinde Boğaziçi Üniversitesi Profesörü Mustafa Erdik'in sözlerine yer verdi. Erdik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Çoğunlukla göze çarpan şey, biz mühendislerin görmekten hoşlanmadığı, gözleme çökme dediğimiz çökme türleridir. Bu tür çökmelerde hayat kurtarmak çok zordur. Bu durum arama kurtarma ekiplerinin çalışmasını çok zorlaştırıyor.'

UYDU GÖRÜNTÜLERİ MANŞETTE

Dün olduğu gibi bugün de pek çok haber sitesi depremin boyutunu gözler önüne sermek için uydu fotoğraflarını öne çıkardı.

NBC News, 'Uydu görüntüleri Türkiye'deki depremin yol açtığı yıkımın çapını gösteriyor' başlığını kullandı.

İngiliz Guardian gazetesi deprem bölgesinin uydu fotoğraflarına haberinde yer verdi. Independent ise 'Uydu fotoğrafları, Türkiye depremlerinin sebep olduğu şoke edici yıkımı gözler önüne seriyor' dedi.

Hindistan merkezli NDTV haberinde 'Uydu görüntüleri, Türkiye ve Suriye'de 15 binden fazla insanı öldüren depremin ardından tüm şehir bloklarının harabeye ve büyük kasabaların molozlara dönüştüğünü gösterdi' ifadelerine yer verdi.