Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye'nin savunma sanayisini övdü!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yaptığı bir konuşmada Türkiye'nin savunma sanayisini övdü. Miçotakis, Türkiye'nin çok önemli bir savunma sanayi ihracatına sahip olduğunu söyledi. "Biz ise hala geçmişin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye'nin savunma sanayisini övdü!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinde yayın yapan Skai FM'e gündemi değerlendirdi.Miçotakis Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı adımları övdü. Ülkesinin bu konuda geride kaldığını itiraf etti. 

"TÜRKİYE ÖNEMLİ SAVUNMA SANAYİİ İHRACATINA SAHİP"

Miçotakis, Türkiye'nin çok önemli bir savunma sanayi ihracatına sahip olduğunu söyledi. "Biz ise hala geçmişin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın ABD'den F-35 satın alma talebine Washington'ın sıcak baktığını hatırlatan Miçotakis, ABD'nin ihtiyaç fazlası savunma malzemesi programı kapsamında Yunanistan'a bazı askeri malzemeleri de ücretsiz verebileceğine dikkati çekti. Miçotakis, "40 adede kadar F-35 alma imkanımız var. Çok pahalı bir alım olduğu için 40 F-35'i tek seferde almayacağız. İlk etapta bir F-35 filosu alacak kadar mali kaynak sağladık ki bunların öngörülen teslim tarihi de 2020'lerin sonuna kadar" diye konuştu.