Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunan televizyonuna konuştu! Dikkat çeken Erdoğan vurgusu! Türk vatandaşları için vize açıklaması: Tarih verildi

Yunan televizyonu ERT’ye konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 3 kez görüştükten sonra iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda daha iyimser olduğunu söyledi. Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz gitmesini sağlayacak anlaşma hakkında da konuşan Yunan lider, anlaşmanın Mart ayında yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunan televizyonuna konuştu! Dikkat çeken Erdoğan vurgusu! Türk vatandaşları için vize açıklaması: Tarih verildi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan devlet televizyonu ERT’ye açıklamalarda bulundu. Yunan Başbakan uzun konuşmasında Türkiye-Yunanistan ilişkilerine de değindi.

Açıklamalarında, ABD'den F-35 satın alma süreci, Ankara ile ilişkiler ve Türk vatandaşlarına sağlanan vize kolaylığına da değinen Miçotakis, Yunan-Türk ilişkilerinin yeni dönemi için iyimser olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE'NİN F-16 ALIMINA ENGEL OLMAYIZ

Miçotakis konuşmasında Türkiye'ye F16 satışına atıfta bulunarak, "Savunma ekipmanının başka bir ülkeye satışına bir fren koymayacağız" dedi.

MİÇOTAKİS’TEN ERDOĞAN VURGUSU

Türkiye tarafından söylenenler sayesinde geleceğe daha iyimser baktığını vurgulayan Miçotakis, "MEB meselesinin bir anda çözüleceğini düşünüyorum, kırmızı çizgilerimiz var. Saf değilim ancak Erdoğan'la üç kez görüştükten sonra artık bir şeylerin yoluna girdiği konusunda iyimserim." ifadelerini kullandı.

YUNAN ADALARINA VİZE KOLAYLIĞI İÇİN TARİH VERİLDİ

Açıklamasında, Türkiye ve Yunanistan'ın Mülteci-göç alanında daha iyi işbirliği yaptığına dikkat çeken Miçotakis, "Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz seyahat edebilmesi için bir anlaşma imzalamayı başardık.  Önümüzdeki Mart ayından itibaren uygulamaya konacak bir anlaşma" şeklinde konuştu.