Yunanistan'daki tren kazasında ölen makinistin babası Türkiye'de cezaevindeydi! Talep sonrası ülkemizden büyük jest

Yunanistan'da 57 kişinin can verdiği tren kazasında makinist Nikos Nalmpantis de hayatını kaybedenler arasındaydı. Makinistin babasının Türkiye'de cezaevinde olduğu öğrenilirken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile temasa geçildi. Ülkemizden, Yunanistan'a jest gecikmedi.

Yunanistan'daki tren kazasında ölen makinistin babası Türkiye'de cezaevindeydi! Talep sonrası ülkemizden büyük jest

Yunanistan'da 1 Mart günü tren kazası yaşandı. 57 kişinin hayatını kaybettiği kazada ölen makinist Nikos Nalmpantis’in Türkiye’de cezaevinde babası Dimitrios Nalmpantis'in olduğu öğrenildi. Nalmpantis'in, iki ülke arasındaki hükümlü nakline yönelik anlaşma kapsamında cezasının geri kalan kısmını Yunanistan’da infaz edilmek üzere gönderileceği öğrenildi.

MAKİNİSTİN BABASI İÇİN YUNANİSTAN DEVREYE GİRDİ

Korkunç kazada hayatını kaybedenlerden biri olan 28 yaşındaki makinist Nikos Nalbantis’in babasının, Türkiye’de işlediği bir suçtan dolayı tutuklu olduğu öğrenildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, cezaevindeki babanın, oğlunun cenaze törenine katılması için devreye girdi ve Türkiye'den izin istedi.

Edirne’de tutuklu bulunan baba için Edirne’deki Yunanistan Konsolosluğu ve Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Yunan basınında yer alan haberlerde Dışişleri Bakanı Dendias'ın Bakan Çavuşoğlu ile görüştüğü iddia edildi.

YUNANİSTAN'A İADE EDİLECEK

Adalet Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Tekirdağ Cezaevinde uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hükümlü olarak bulunan Dimitrios Nalmpantis Yunanistan’a iade edilecek.

Dimitrios Nalmpantis’in TÜRKİYE’den Yunanistan’a nakline ilişkin verdiği dilekçesi Yunanistan Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Yunanistan Adalet Bakanlığı’ndan cevap gelmesi halinde Dimitrios Nalmpantis’in, Türkiye’den Yunanistan’daki bir cezaevine naklinin gerçekleştirileceği bildirildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onayı ile Nalmpantis'in, iki ülke arasındaki hükümlü nakline yönelik anlaşma kapsamında cezasının geri kalan kısmını Yunanistan’da infaz edilmek üzere gönderileceği öğrenildi.

KAZANIN ARDINDAN TANSİYON YÜKSELDİ

Ülkeyi sarsan felaket sonrası gözler kazanın sorumlularına çevrilirken Başbakan Kiryakos Miçotakis kazanın "trajik bir insan hatasından kaynaklandığını" söyledi.

Kazanın ardından başkent Atina, Selanik ve Larisa kentlerinde protesto gösterileri düzenlendi. Atina'da Yunan demir yolları idaresi Hellenic Train'in önünde, kazanın ihmal nedeniyle yaşandığı söyleyen protestocular polisle çatıştı.

Yunan demiryolu sendikaları kazanın demiryollarındaki kronik sorunları gözler önüne serdiğini, bu sorunlar arasında yetersiz çalışan, sorunlu sinyalizasyon ve eskimiş altyapı olduğunu belirtti.

Kazanın ardından Larisa istasyon şefi gözaltına alındı. Sinyallerden sorumlu olan 59 yaşındaki adama hakkında 'ihmalle ölüme sebebiyet verme' suçlamasıyla dava açıldı. Suçlamaları reddeden görevli, kazanın teknik hata sonucu meydana geldiğini savundu