Yunanistan’ı Elias Fırtınası vurdu! Belediye başkanından kritik uyarı geldi: “Kendinizi evlerinize kapatın, üst katlara çıkın”

Yunanistan’da başkent Atina’nın da içinde bulunduğu Attika bölgesini Elias Fırtınası etkili oldu. Sel ve su baskınları yaşanırken vatandaşlardan gereksiz seyahatlerken kaçınmaları istendi. . Volos Belediye Başkanı Achilleas Mpeos yaptığı açıklamada, "Durum kontrolden çıkıyor. Kendinizi evlerinize kapatın, üst katlara çıkın, hayatınızı koruyun" dedi.

Yunanistan’ı Elias Fırtınası vurdu! Belediye başkanından kritik uyarı geldi: “Kendinizi evlerinize kapatın, üst katlara çıkın”

Yaklaşık 3 hafta önce sel felaketiyle sarsılan Yunanistan bu kez Elias Fırtınası ile mücadele ediyor. Söz konusu fırtına, Yunanistan’ın orta kesimlerini ve başkent Atina’nın da içinde bulunduğu Attika bölgesinde etkili oldu.

SEL VE SU BASKINLARI YAŞANDI

Fırtınanın neden olduğu şiddetli yağış nedeniyle birçok noktada sel ve su baskınları yaşandı. Yetkililer, vatandaşlardan gereksiz seyahatlerden kaçınmalarını isterken, Ftiotis, Teselya ve Mora Yarımadası’ndaki birçok yerleşim bölgesinde eğitime ara verildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN KRİTİK UYARI

Liman kenti Volos’ta ise cadde ve sokaklar göle döndü. Volos Belediye Başkanı Achilleas Mpeos yaptığı açıklamada, "Durum kontrolden çıkıyor. Kendinizi evlerinize kapatın, üst katlara çıkın, hayatınızı koruyun" dedi.

Sel ve su baskınlarında şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmazken, bazı araçlar sel sularında sürüklendi.