Yunanistan’ın Türkiye korkusu: F-16 satışını engellemeliyiz: Yunan basınında geniş yankı uyandırdı

Türkiye'nin savunma sanayiindeki hamleleri tüm hızıyla devam ederken, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Hellas Journal isimli Yunan gazete, "ABD'nin Türkiye ile olan ilişkileri nedeniyle Yunanistan'ın seçenekleri tükeniyor" ifadelerini kullandı. Yunanistan basını, Yunan lobisinin Türkiye'ye F-16 satışını bir şekilde engellemesi gerektiğinden bahsetti.

Yunanistan’ın Türkiye korkusu: F-16 satışını engellemeliyiz: Yunan basınında geniş yankı uyandırdı

Türkiye'nin savunma, enerji, üretim gibi alanlarda yaptığı atılımlar meyvelerini veriyor. Türkiye'nin hızla yükselen bölgesel güç görevinin yanı sıra küresel anlamda da etki alanının genişlemesi Yunanistan'da endişeye sebep oldu.

YUNAN BASINININ DEDEAĞAÇ PLANI

Türkiye'nin güçlenmesini önlemek gerektiğini ifade eden Hellas Journal isimli Yunan gazete, Atina hükümetine seslenerek Yunanistan'ın Dedeağaç planının nasıl olması gerektiğine dair yorumlarda bulundu.

ABD'li vekil Grace Meng'in Yunanistan'da daha fazla üs kurulmasını istediğini belirten gazete, "Her ne olursa olsun ABD Kongresi 'Helensever' grubun gücünü seviyor. Bu nedenle de Meclis, Yunanistan'a yatırım yapma fırsatını kaybetmeyecektir" sözlerine yer verdi.

"F-16 SATIŞINI ENGELLEMELİYİZ"

Öte yandan Türkiye'nin daha da güçlenmesini engellemek için ise gazetenin bir diğer tavsiyesi Türkiye'ye F-16 verilmemesi. Haberde, "Yunanistan'ın Türkiye'yi engellemek için odaklanması gereken yer önce Dedeağaç, ardından da F-16 meselesidir" ifadelerinde bulunuldu.