Yunanlılar Meis Adası'ndan Türkiye'ye yardım gönderdi! Üzerine bıraktıkları not göz yaşartır

Deprem felaketi sonrası Türkiye’ye en yakın Yunan Adası olan Meis Adası halkı deprem bölgesi için yardım hazırlıkları yaptı. Antalya'nın Kaş ilçesine 7,5 kilometre yakınlığında olan sakinler yardım kolilerinin üzerine "Sevgili komşu. Sizin evlerinizle beraber bizim de yüreklerimiz yıkıldı. Aynı toprağı, aynı havayı, aynı güneşi paylaştığımız kardeşlerimize elimizden ne geliyorsa. Meis halkı" notunu düştü.

Yunanlılar Meis Adası'ndan Türkiye'ye yardım gönderdi! Üzerine bıraktıkları not göz yaşartır

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi 10 ilde yıkıma ve can kayıplarına neden oldu. Dünyanın her yanından afet bölgelerine yardım gelirken Antalya’nın Kaş ilçesine 7,5 kilometre yakınlığında olan Meis Adası sakinlerinden ise yardım gecikmedi.

Yunanlılar Meis Adası'ndan Türkiye'ye yardım gönderdi! Üzerine bıraktıkları not göz yaşartır - Resim : 1

“BİZİMDE YÜREKLERİMİZ YIKILDI”

Yunan Adası olan Meis'te oturanlar, deprem bölgesi için yardım malzemeleri hazırladı. Malzemeler, Meis Adası'na tur yapan tekne ile getirildi. Meis'in kardeş şehri Kaş ilçesine gönderilen yardım kolilerinin üzerinde "Sevgili komşu. Sizin evlerinizle beraber bizim de yüreklerimiz yıkıldı. Aynı toprağı, aynı havayı, aynı güneşi paylaştığımız kardeşlerimize elimizden ne geliyorsa. Meis halkı" yazıları yer aldı.