Getir Avrupa'nın ardından ABD pazarına girdi

Yurt dışında Avrupa'nın teslimat hizmetleri bulunan Getir ABD pazarına girdi. Şirket, ABD'de 300 şehirde faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Getir Avrupa'nın ardından ABD pazarına girdi

Yurt dışında Avrupa'da hızlı teslimat hizmeti sunan Getir, ABD pazarında Chicago'da operasyonlarına başladı. ABD'de 300 şehirde faaliyet göstermeyi hedefleyen Getir'in kurucu ortağı Nazım Salur ihtiyaç görülmesi durumunda yeni yatırım turu yapabileceklerini söyledi.

Yıl sonuna kadar New York ve Boston'da da hizmet vereceklerini açıklayan Salur ABD'de büyümeyi hızlandırmak için şartların iyi olması durumunda bir satın alma da yapabileceklerini kaydetti.

Halka arz açıklaması

Zamanı geldiğinde Türkiye'de değil ancak ABD'de halka arz düşündüğünü kaydeden Salur, "Halka arzı büyümek için fonlama olarak düşünmek lazım" dedi.

Şirketin 7,7 milyar dolar değerlemeye ulaştıklarını anlatan Salur e-ticaret platformu N11'de hisse alımı için görüşmeler yaptıklarını da söyledi.

'İhtiyaç görürsek yatırım turu yaparız'

Nazım Salur, Rekabet Kurumu'nun onayını beklediklerini belirterek, N11'deki mevcut iki ortaktan hisse alarak şirkete ortak olacaklarını söyledi.

Getir'in Chicago'da operasyonlarına başlaması ile ilgili düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan kurucu ortak Nazım Salur, ABD'deki büyümenin finansmanı için "Gerekirse o para var. Bizim tarz işlere yatırım yapan diyelim ki tüm dünyada 200 tane majör fon varsa bunların 190'ı bizim kapımızı çalmıştır. 'Bir sonraki yatırım turunu ne zaman yapacaksınız' diye bize rezervasyonu vardır. Daha çok paraya ihtiyaç görürsek onları çağırıp yeni bir yatırım turu yaparız" dedi.