Yüz Yıllık Mucize de reyting kaygısına düştü, Enişte yeğen ilişkisi izleyiciyi çıldırttı!

Yüz Yıllık Mucize ilgi çekici hikayesi, fantastik kurgusuyla yayınlandığı ilk günden izleyicinin dikkatini çekti. Birkan Sokullu ile Ebru Şahin’in başrollerini paylaştığı dizide günümüzde 130 yaşında olan Miralay Ali Tahir’in hikayesi konu edinirken son bölümdeki ‘çarpık ilişki’ ayrıntısı sosyal medyada topa tutuldu. Enişte yeğen ilişkisi yorumları yapılırken diziye tepkiler geldi.

Yüz Yıllık Mucize de reyting kaygısına düştü, Enişte yeğen ilişkisi izleyiciyi çıldırttı!

Ekranların yeni dizilerinden Yüz Yıllık Mucize yayınlandığı ilk günden itibaren izleyicini dikkatini çekmiş, fantastik kurgusu izleyenler tarafından beğenilmişti. Ancak son bölümde hikayenin çarpık ilişkiye dönüşü izleyenleri çıldırttı. Sosyal medyada diziye olumsuz yorumlar yapılırken, ‘çarpık ilişki’ ayrıntısı eleştiri bombardımanına tutuldu.

ENİŞTE YEĞEN HİKAYESİ Mİ ANLATILIYOR?

Yüz Yıllık Mucize’de Miralay Ali Tahir’in 1921'de Sakarya Meydan Muharebesi'nde ölümü üzerine mucize sonucu 130 yaşında hayata dönüşü fantastik bir kurguyla işleniyor.  Ali Tahir’in günümüze dönüşü ve Süreyya ile tanışması işleniyor. İlginç bir hikâyeye sahip olan dizide 4. bölüm fragmanında ise olanlar oldu. Televizyon Gazetesi’nin haberine göre, dizide geçen bazı karakterlerin bağlantısı izleyiciyi şimdiden rahatsız etti. Dizide Süreyya yıllar önce aşık olduğu Eşref’i bu sefer Kemal olarak karşısında görüyor. Kemal ise bu sefer karşısına Harika’nın aşkı olarak çıkıyor. Dizi izleyicileri ise bu noktada yaptığı, “Enişte yeğen ilişkisi resmen…” yorumları hayrete düşürüyor. Dizinin başrollerinde yer alan Ebru Şahin ve Birkan Sokullu’nun oyunculuk performanslarını öven izleyiciler, senaryo için ise farklı düşüncelere sahip.

İZLEYİCİDEN ÇARPIK İLİŞKİ TEPKİSİ

Dizilerde çarpık ilişkiler sürekli işleniyor ama Yüz Yıllık Mucize projesinde izleyicileri asıl rahatsız eden şey, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu öncesindeki milli mücadele döneminde yaşamış bir kişinin günümüz dünyasına aktarabileceği o kadar çok şey varken, dizinin çarpık bir aşk hikayesi temasına sarılması…

İzleyenler, “Kemal’in asker olarak kahramanlıklarını milli mücadele ve öncesindeki dönemde yaşanan önemli olaylar ile daha güçlü şekilde bağdaştırsa Yüz Yıllık Mucize dizisinin anlamı çok daha derin olur.” yorumları yapıyor.

MARJİNAL HİKAYEYE DOĞRU GİDİYOR

Hikayenin 130 yaşındaki bir adamın hikayesi olarak izleyici karşısına çıkıyor ama  izleyenler de “Enişte ile yeğen çarpık ilişkisi” yorumunu yapıyor ve Yüz Yıllık Mucize dizisinin marjinal bir hikayeye doğru sürüklenme riskinin de olduğu sıkça konuşuluyor.