Yüzde 50+1 şartı değişecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruları yanıtladı: Sistemde reform ihtiyacı varsa uygulanır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, siyasette yüzde 50+1 tartışması konusunda bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, "Sistemde reform ihtiyacı varsa uygulanır" dedi. Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında hazırlanan iddianemeye ilişkin, "Dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermenin doğru değil. Yargı makamları gerekli değerlendirmeyi yapacaktır" diye konuştu.

Yüzde 50+1 şartı değişecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruları yanıtladı: Sistemde reform ihtiyacı varsa uygulanır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Yüzde 50+1 şartı değişecek mi?” sorusuyla ilgili Bakan Tunç, "Bu sistemde de eğer revizyon ya da reform ihtiyacı varsa zaten bundan kaçınılamayacağını ve sürekli gelişim, değişim ve reform ihtiyacını kapsayan düzenlemelerle gerek yargı reformu strateji belgesi gerek anayasa değişiklikleriyle hep 21 yıldan bu yana milletimizin huzurunda olduk” ifadelerini kullandı.

OGÜN SAMAST HAKKINDA HAZIRLANAN YENİ İDDİANEME

Bakan Tunç, Hrant Dink’in katili Ogün Samast hakkında hazırlanan iddianemeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Bu konular yargısal süreçlerle ilgili. Son iddianamenin süreciyle ilgili bilinmeyen bazı hususlar var. 2016'da bu cinayetin FETÖ'nün amaçları için işlenip işlenmediğiyle ilgili yeni bir soruşturma başlatıldı. Hükümle beraber tanıkla ilgili çocuk mahkemesine suç duyurusunda bulunuldu. Tetikçi ile ilgili iddianame düzenlendi. Durum bundan ibaret. Soruşturma bu şekilde sürüyor.

Dosyaların evveliyatını bilmeden hüküm vermenin doğru olmadığını söyleyen Tunç, "Yargı makamları gerekli değerlendirmeyi yapacaktır" diye konuştu.