Yüzde 98 engelli Erdal Yalçın'ı 10 yıl sonra gelen mahkeme kararı hayata küstü

İstanbul'da yüzde 98 engeline rağmen kitaplar yazan, iki üniversite bitiren ve Fatma Girik'le filmde oynayan Erdal Yalçın, yıllar sonra mahkemeden gelen bir kararla hayata küstü. 10 yıl önce pazara giren lüks bir otomobilin yaptığı kazada yaralanan 6 kişiden biri olan Yalçın, açtığı davayı kaybetti, üzerine bir de karşı taraf ile icralık oldu. Aile yaşadığı mağduriyeti tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu'na anlattı.

İstanbul'da yüzde 98 engeline karşın yaşama sımsıkı tutunan, kitaplar yazan ve filmlerde oynayan 48 yaşındaki Erdal Yalçın, 10 yıl sonra mahkemeden aldığı bir kararla hayata küstü.

Pazarda lüks bir aracın pazara dalmasıyla içlerinde Yalçın'ın da bulunduğu 6 kişinin yaralanmasına sebep olan olayda hakkını arayan ve tazminat davası açan Yalçın'a yıllar sonra mahkemeden şoke eden haber geldi. Sadece 250 TL'lik manevi tazminat kazanan Yalçın karşı tarafın icrasıyla ise bir şok daha yaşadı. Yaşanan üzücü olayın detaylarını aile; tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu'na anlattı.

YÜZDE 98 ENGELİNE RAĞMEN HAYATA TUTUNDU

İstanbul'da yaşayan 48 yaşındaki Erdal Yalçın 2 yaşındayken doktor hatası nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Yüzde 98 engeline karşın hayata sımsıkı tutunan Yalçın, kitaplar yazdı, iki üniversite bitirdi, Fatma Girik ile bir filmde dahi oynadı.

LÜKS ARAÇ PAZARA DALDI, SÜRÜCÜSÜ KAÇTI, O DA YARALANDI

Yıllar sonra ise karşılaştığı bir mahkeme kararı onu hayata küstürdü. Fren yerine gaza basan lüks otomobilin pazara dalmasıyla içlerinde Erdal Yalçın'ın da bulunduğu 6 kişi yaralandı. Yaşanan olayın daha da acı tarafı kazayı yapan sürücü ortadan kayboldu.

10 YIL SONRA MAHKEMENİN KARARIYLA SARSILDI

Yalçın hastaneye kaldırıldı ve tedavisi sonrası taburcu edildi. Pazarcı esnafı onun tekerlekli sandalyesini bile aldı. Tek beklediği bir özür olan Yalçın'a mahkemeden karar 10 yıl sonra geldi.

HEM MAĞDUR OLDU HEM İCRA ŞOKUYLA KARŞILAŞTI

Açtığı maddi tazminat davası reddedilen ve manevi tazminat davası olarak ise yalnızca 250 TL verilen Yalçın aldığı haberle şoke oldu. Yaşadıkları bunlarla da sınırlı değildi. Karşı taraf vekalet ücretlerinin de Erdal Yalçın'ın ödemesini isteyerek daha Yalçın'a karar tebliğ edilmeden icra işlemi başlatıldı.

AİLE KARARA İTİRAZ ETMEYE HAZIRLANIYOR

Yalçın ailesi yaşadığı olayın şokunu atlatmaya çalışırken şimdi bir üst mahkemeye kararı itiraza hazırlanıyor.