Yüzlerce tank ve zırhlı araç! Gazze sınırında bekleyen İsrail tankları uydu görüntüsüne yansıdı

İsrail'in Gazze'de havadan başlattığı bombardımanlarının ardından İsrail askerleri, Gazze sınırında toplantı. Kara harekatı için hazırlanan İsrail askerleri, uydu ile görüntülendi. İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki iki bölgeye yüzlerce tank ve zırhlı araç konuşlandırdığı yerleri gösteriyor.

Yüzlerce tank ve zırhlı araç! Gazze sınırında bekleyen İsrail tankları uydu görüntüsüne yansıdı

İsrail'in Gazze'ye başlattığı hava operasyonlarının ardından, kara harekkatı içinde hazırlıklar tamamlandı. Tanklarını ve askerlerini Gazze sınırında konuşlandıran İsrail'de Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Birlikler, sınıra yakın yerde toplandı. Yakında Gazze'yi içeriden görecekler." dedi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİNE YANSIDI

Gazze'ye yakın noktalarda bekleyen İsrail tanklarındaki son durum, uydu görüntülerine yansıdı. Görüntüler, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki iki bölgeye yüzlerce tank ve zırhlı araç konuşlandırdığı yerleri gösteriyor. New York Times'ın aktardığına göre, İsrail ordusu, on binlerce askerin Gazze'ye girme planı kapsamında kara saldırısı planlarının ana hatlarını çizdi.

Yüzlerce tank ve zırhlı araç! Gazze sınırında bekleyen İsrail tankları uydu görüntüsüne yansıdı - Resim : 1

BIDEN, YEŞİL IŞIK YAKTI  

Saldırının, İsrail'in 2006'da Lübnan'ı işgal etmesinden bu yana en büyük kara operasyonu olmasının beklendiği kaydedildi.

Bu arada İngiliz basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen ABD Başkanı Joe Biden'ın, kara harekatına yeşil ışık yaktığını yazdı.