Yüzü tanınmaz hale geldi

Hatay'da uğradığı asitli saldırı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek, 400 bin lira tutarındaki tedavi masraflarının karşılanması durumunda ameliyat olmak istiyor.

19 yaşındaki Berfin Özek'in hayatı uğradığı saldırıyla birlikte tamamen değişti. Dershane sonrası evine gittiği sırada asitli saldırıya uğrayan Berfin, sağ gözünü tamamen kaybetti, sol gözü ise yüzde 50 görme kaybına uğradı. Genç kızın yüzü tanınamayacak hale geldi.

15 Ocak'ta Berfin'e saldıran kişinin Berfin'in arkadaşı Ozan Ç. olduğunu belirlemiş, şüpheli tutuklanmıştı.

Saldırının ardından iyileşmek için 3 ay hastanede yatan genç kız, bozulan psikoloji için de yardım alıyor.

Berfin'in babası: 400 bin lirayı tek başıma karşılayamam

Yüzünün büyük bölümü yanan genç kız eğer masrafları karşılanırsa estetik ameliyat olmak istiyor. Ancak tedavisi yaklaşık 400 bin lira tutuyor. Bu miktar ailenin karşılayabileceği tutarın çok üzerinde kalıyor. 

Baba Yaşar Özek: Sıkıntılı günler geçiriyoruz

Berfin'in babası aÖzek, "Kızımın şu anda sağ gözü görmüyor, sol gözü de yüzde 50 civarında görüyor. Yüzü malum zaten maalesef mahvoldu. Yaklaşık 3 ay Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördü. Bu süre boyunca benim ve onun çektiğini kimse bilemez. Yaşamayan bilmez." diye konuştu.

"Üzmemeye, kırmamaya uğraşıyoruz"

Özek, kızının tedavisini tek başına karşılayamayacağını dile getiren Özek yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Kızının şu an bebek gibi olduğunu, asla üzmek ve kırmak istemediklerini anlatan baba Özek, "Doktorlar, Berfin'in tedavisi için olumlu konuştu. Eski haline dönmesi için en az 400 bin liraya ihtiyacımız var. Kaymakamlık izin verdikten sonra Berfin'in adına hesap numarası açtıracağız. Şu an elimizde bir şey gelmiyor. Sesimizi duysunlar bize yardımcı olsunlar." diye konuştu

Ailenin avukatı Mehtap Sert de Berfin için kaymakamlığa kampanya başvurusu yaptıklarını onaylanması halinde de resmi olarak para toplayacaklarını kaydetti.