Yüzüklerin Efendisi hayranlarını sevindiren haber! Yeni formatla geri dönüyor

J.R.R. Tolkien’in fantastik kurgu romanlarından uyarlanan film; dev kadrosu, bütçesi ve görsel efektleriyle 2000’lerin başını etkisi altına almıştı. Seriyi vizyonda izleme fırsatı bulamayanlar ve hayranlar için güzel haberi Warner Bros. verdi.

Yüzüklerin Efendisi hayranlarını sevindiren haber! Yeni formatla geri dönüyor

Tolkien’in ölümsüz eserinden uyarlanan efsanevi film serisi Yüzüklerin Efendisi, yeniden vizyona giriyor. Peter Jackson’un yönetmenliğini yaptığı 11 Oscar ödüllü seriden, hayranlarına bir “yeniden gösterim” müjdesi geldi.

Başrollerinde Elijah Wood (Frodo), Viggo Mortensen (Aragorn), Orlando Bloom(Legolas) ve Ian McKellen(Gandalf) gibi başarılı oyuncuların yer aldığı seri yıllar sonra bir kez daha hayranları salonlara toplayacak.

Gösterimlerde, serinin 3 filmi genişletilmiş ve restore edilmiş versiyonu ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Serinin genişletilmiş versiyonu hayranlar için özel bir öneme sahip. Karakter hikayelerindeki devamlılığın yanı sıra hayranlar; filmin evreni “Orta Dünya” ya dair pek çok ayrıntı ve çıkarımı da burada bulabiliyor.

Yüzüklerin Efendisi hayranlarını sevindiren haber! Yeni formatla geri dönüyor - Resim : 1

4K ULTRA HD OLARAK İZLENEBİLECEK

Seri, 4K Ultra HD formatta beyaz perdeye yansıyacak. Bu versiyonu sinemada daha önce hiç gösterilmemişti. Serinin sinemadaki seyir süresi de merak konusu oldu.

İlk film Yüzük Kardeşliği, 228 dakika; ikinci film İki Kule 235 ve final filmi ise tam 263 dakika sürecek. Kral’ın Dönüşü filmi neredeyse 4 buçuk saat izlenebilecek.

Yüzüklerin Efendisi hayranlarını sevindiren haber! Yeni formatla geri dönüyor - Resim : 2

TÜRKİYE’DE GÖSTERİME GİRECEK Mİ?

Yeniden gösterim, Warner Bros. ve Fathom Events işbirliğinde hazırlanıyor. Fathom Events genel olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan sinema salonlarındaki eğlence etkinliklerini düzenleyen bir kuruluş olarak biliniyor. Ancak Warner Bros. bu tarz gösterimleri ülkemize de getiriyor.

8, 9 ve 10 Haziran’da yapılacak gösterimlerin Türkiye için henüz bir vizyon takvimi yok. Serinin Türkiye’de tekrar vizyonda olup olmayacağı merak konusu.