Yüzüncü yıl müjdesi! Mersin metrosunun temeli atıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mersin’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü nedeniyle “Metro Temel Atma Töreni" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katıldığı etkinlikle gerçekleşti.

Yüzüncü yıl müjdesi! Mersin metrosunun temeli atıldı

Mersin'deki Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende ilk konuşmayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yaptı. Seçer, "Bugün Mersin için özel bir gün. Bugün 3 Ocak, Mersin'in kurtuluşu. Atatürk'ün yaktığı bağımsızlık ateşinin kutlu finalinin 100’üncü yılı.” Dedi. Metro temel atma töreninde Mersin’in en büyük ulaşım talebinden biri olan havalimanı konusunu da gündeme getiren Seçer, “Uluslararası havalimanımızı yapın artık 10 yıl oldu" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu “Umutsuzluğa kapılmayın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza izin vermemişlerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor. Hak istiyor, adalet istiyor. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın metronun temelini atıyoruz.”

Yüzüncü yıl müjdesi! Mersin metrosunun temeli atıldı - Resim : 1

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Hoşgörü, barış gibi güzel kavramları içinde barındıran şehir ama en önemlisi saygının şehri... Bundan 100 yıl evvel kendi kendini kurtaran şehir Mersin. Sizlerle beraber olmak, böyle bir kalabalıkla olmak ve Sayın Kılıçdaroğlu'yla burada bulunmak inanılmaz bir heyecan büyük bir onur. Yalnız bir şey söyleyeyim; bu kalabalığı burada toplayamayanlar vardı. Ne olacak şimdi. Eyvah eyvah yandık... Biz Allah'ın izniyle iktidara geleceğiz. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak.”