Zamanı geldi, Erzincan'da karla kaplı arazide ortaya çıktı. Bu kez o zamanında davransa da değişen mevsimler işleri bozdu. Şimdi her yerde yiyecek arayacak

Zamanı geldi, Erzincan'da karla kaplı arazide ortaya çıkan devasa canlı amatör kamera ile metrelerce uzaktan görüntülendi. Bu kez o zamanında davransa da değişen mevsimler işleri bozdu. Mart ortası hala etkili olan soğuk hava ve kar yağışı onların işlerini çok zorlaştıracak.

Zamanı geldi, Erzincan'da karla kaplı arazide ortaya çıkan bozayı  amatör kamera ile metrelerce uzaktan görüntülendi. Bu kez onlar zamanında uyandı ama mevsimler işlerini bozdu. Mart ortası hala devam eden soğuk hava ve kar yağışı ayıların işini iyice zorlaştıracak.

KIŞ UYKUSUNDAN YENİ UYANDI

Her yıl onlarca ayıya ev sahipliği yapan Munzur Dağlarında bahar mevsimin gelmesi ile kış uykusundan uyanan ayının yiyecek araması kameraya yansıdı. Çağlayan beldesine bağlı Tatlısu köyünün üst tarafına kadar inen bir boz ayı objektiflere yansıdı. Kış uykusundan   yeni uyandığı düşünülen boz ayı görüntülendi.

Yeşillik alanda yiyecek arayan boz ayı uzun bir süre görüntülenmesine aldırış etmeden arayışını sürdürdü. Daha sonra Munzur Dağı'nın karlı üst taraflarına doğru yönelen ayı, gözlerden kayboldu.

 

Zamanı geldi,  Erzincan'da karla kaplı arazide ortaya çıktı. Bu kez o zamanında davransa da değişen mevsimler işleri bozdu. Şimdi her yerde yiyecek arayacak - Resim : 1