Zelenskiy'den NATO'ya: Ölenler sizin yüzünüzden

Ukrayna Lideri Zelenskiy Rusya saldırısının 9. gününde bir kez daha kamera karşısında. Zelenskiy, "Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden" dedi.

Zelenskiy'den NATO'ya: Ölenler sizin yüzünüzden

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın 9’ncu gününde saldırılar devam ederken, Ukrayna lideri Zelenskiy açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy'nin açıklamaları şöyle: Ülkemizi tam teşeküllü bir şekilde işgalden koruyoruz. Ukrayna halkıyla birlikte dayanıyoruz. Bugün 3 dakikalık bir konuşma yapacağım bunun ilk dakikasında hayatını kaybeden askerlerimizi anmak istiyorum. 2. dakikamda ise hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak istiyorum.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek! İttifakın bugün yapabileceği tek şey, Ukrayna'ya 50 ton dizel akaryakıt yakıt tedarik etmek! Muhtemelen Budapeşte Memorandumu'nu yakalım ki daha iyi yansın diye" dedi.